Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Teljes vonalán jár a 2-es metró

Létrehozva: 2004. augusztus 20.
Módosítás: 2004. szeptember 2.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Két megálló kivételével ismét használhatják az utasok a "piros" metrót, a Blaha Lujza és a Kossuth térre továbbra is buszokkal lehet eljutni. A vonal teljes felújítása a tervek szerint 2007 végére fejeződik be.
Péntektől újra teljes vonalán jár a 2-es metró, az utasoknak nem kell metrópótló autóbuszokra átszállniuk, de augusztus végéig még két állomáson nem állnak meg a szerelvények - derül ki a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) tájékoztatásából. A Blaha Lujza és a Kossuth téri megállókat augusztus 29-én nyitják meg a közlekedők előtt, addig a két állomáshoz csak "állomáspótló" autóbuszokkal lehet eljutni.
A Blaha Lujza téri megálló egy, a Baross tér és a Deák tér között közlekedő állomáspótlóval, míg a Kossuth téri állomás a már ismert Deák tér-Astoria-Kossuth téri buszjárattal közelíthető meg.
Új arculatot kaptak az állomások
A metróállomások a felújítás során új arculatot kaptak, így például az aluljárókban az adott közterületeket bemutató plakátokat helyeztek el. A BKV Rt. tájékoztatása szerint a megújult állomásokon új jegykezelő automatákat is felállítottak.
A BKV Rt. a Károly körúton az Astoria és a Deák tér közötti villamospálya-szakaszt is fel kívánja újítani augusztus végéig. A fővárosban közlekedő új Volvo autóbuszok a 7-es, a 7A és a 9-es autóbuszok vonalain közlekednek majd.
A tavaly megkezdett, és 2007 végén befejeződő 2-es metró felújítására a főváros összesen 43 milliárd forintot költ.
Ugrás vissza Ugrás vissza...