Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Tervek szerint halad a metrófelújítás

Létrehozva: 2005. július 21.
Módosítás: 2005. július 21.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Egy hónap múlva már visszaadják a forgalomnak a 2-es metró átépített állomásait, így a metró az Örs vezér tér és a Déli pályaudvar között teljes vonalon közlekedhet. A három megújuló állomáson javában zajlik a munka.
Minden munka az ütemtervnek megfelelően halad, augusztus 18-19-ig befejeződik a 2-es metró három állomásának átépítése - jelentette ki Molnár Gábor projektfőmérnök, mielőtt a sajtó megtekinthette a Keleti pályaudvar állomásán folyó munkát .
Új arculat
Nyáron a Batthyány tér, az Astoria és a Keleti pályaudvar metróállomása kap új arculatot. A BKV Rt. tájékoztatása szerint a Batthyány téren a peronszinti csarnok légtere bővül. Az oldalfal kőburkolatát elbontják, és új, sík tűzzománcozott elemeket építenek be. Az Astoria megállóban mind a padlóburkolatot, mind az oldalfalburkolatot felújítják. Ezen az állomáson is bővíthető az utasterek légtere, és az aluljáró is megújul. A Keleti pályaudvaron az oldalfal kőburkolatának elbontásával szélesítik a peronokat. További tér nyerhető az íves tűzzománcozott oldalfalburkolat beépítésével az elosztócsarnokban és a peronokon.
Pótlóbuszok
A felújítás alatt, augusztus 19-én üzemzárásig a Stadionok és a Deák Ferenc tér között szünetel a metróközlekedés, helyette metrópótló autóbuszok járnak. A metró így két szakaszon, részben a Stadionok és az Örs vezér tere, részben a Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között közlekedik, de a Batthyány téren nem áll meg, csak áthalad. A Batthyány térre állomáspótló busszal juthatnak el az utasok a Moszkva térről.
Molnár Gábor elmondása szerint felújításra idén körülbelül nyolcmilliárd forintot költenek. Ez az összeg az állomások átépítését, vágányépítést, alagútszigetelést, a vasútbiztosító és áramellátó berendezések cseréjét egyaránt fedezi.
Ugrás vissza Ugrás vissza...