Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Újabb magyar cégek érkezhetnek Montenegróba

Cikk:

A már most is jelen lévő magyar nagyvállalatok mellett újabbak érkezhetnek Montenegróba, de Magyarország a kis- és középvállalatokat is befektetésekre ösztönzi - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, miután tárgyalt montenegrói partnerével.

- Egymás után jelennek meg jelentős befektetéssel magyar vállalatok: a Magyar Telekom, az OTP, a Hunguest. Jelentős, nagy beruházásra készül a Trigránit, a Ganz Acélszerkezet, a Danubius, az MVM vagy éppen a Mol - mondta Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: Magyarország támogatja a kis- és középvállalkozások ottani befektetéseit is.

- Montenegróban Magyarország a legnagyobb külföldi befektető - emelte ki a két miniszterelnök.

Milo Djukanovic hangsúlyozta, hogy Magyarország és Montenegró gazdasági és politikai kapcsolatai kitűnőek. Országa további gazdasági fejlődésével kapcsolatban optimista - tette hozzá.

A kormányfő kiemelte: sikeres a reformfolyamat Montenegróban. Két évvel a függetlenné válás után dinamikus a gazdasági fejlődés, nagy hangsúlyt fektetnek a befektetések biztonságának megteremtésére is - fűzte hozzá.

Cél a NATO- és az EU-tagság

Montenegrónak stratégiai érdeke az uniós és a NATO-csatlakozás, reméli, hogy országa hamarosan tagjává válik a két közösségnek - hangsúlyozta Milo Djukanovic.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, Magyarország továbbra is elkötelezett abban, hogy Montenegró - teljesítve a tagság valamennyi feltételeit - megtalálja az utat a NATO és az Európai Unió felé. Ugyanakkor ez nem lesz egyszerű folyamat, hiszen például az unió "nem ég a bővítés lázában" - tette hozzá.

Montenegró 2006-os függetlenné válása óta a keddi volt az első magyar-montenegrói kormányfői tárgyalás. Milo Djukanovic budapesti látogatásán aláírták a magyar-montenegrói kormányközi megállapodást a szociális biztonsági együttműködésről.

Ugrás vissza Ugrás vissza...