Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Újabb 420 pályázatíró képzése fejeződött be

Létrehozva: 2005. február 16.
Módosítás: 2005. február 17.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium multiplikátor-képzésének idén végzett 420 hallgatója kapta meg szerdán oklevelét. A minisztérium és a Tempus Közalapítvány által kiállított tanúsítványokat Szanyi Tibor, a tárca politikai államtitkára adta át.

A képzést elvégzett szakemberek jogosultságot nyernek arra, hogy szerepeljenek a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) honlapján működtetett Pályázatírói regiszterben. A regiszterben - amelyben külön szerepelnek a pályázatírók és a pályázati tanácsadók - már megtalálható az eddig sikeresen végzett mintegy ezer szakember neve és elérhetősége.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban 2003 nyarán döntöttek a Multiplikátor-képzési program első körének elindításáról. A programra jelentkezők száma már az első hetekben többszörösen meghaladta a maximális 450 résztvevői létszámot, ennek ismeretében határozott a tárca vezetése a program folytatásáról.

A Multiplikátor-képzési program második keretében 2004. szeptembere és 2005 áprilisa között további 3 képzési körben egyenlő regionális eloszlásban 1260 szakembert képeznek ki a Tempus közalapítvány szakmai közreműködésével. A képzés költségeit a gazdasági minisztérium megtéríti a pályázatíró vállalkozások számára 50, a pályázati tanácsadó nonprofit szervezetek számára 75 százalékos mértékben.

Azzal, hogy Szanyi Tibor , a tárca politikai államtitkára szerdán átadta a tanúsítványokat, lezárult a képzési program harmadik köre. A negyedik és egyben utolsó képzési kör 2005. január 17-én kezdődött, és várhatóan március végén zárul le. Ezután a Multiplikátor-képzési program piaci alapon fog folytatódni a GKM pénzügyi finanszírozása nélkül.

Ugrás vissza Ugrás vissza...