Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Újabb munkalehetőségek a közszférából távozóknak

Létrehozva: 2006. augusztus 24.
Módosítás: 2006. augusztus 28.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Immár egy biztosítótársaság is várja a közigazgatásból elbocsátott munkavállalókat. A szaktárca szolgáltató központjában bő egy hónap alatt több százan kértek segítséget. 
Egy újabb együttműködési megállapodással, amit egy biztosítótársaság és a Foglalkoztatási Hivatal kötött csütörtökön, már több ezer állás várja a közszférából távozó mintegy kétezer munkavállalót - közölte Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter.  
Újabb együttműködési megállapodás
A központi közigazgatást érintő létszámleépítést "humánus módon" szeretnék megoldani, ennek során kaput nyitnak azok számára, akik a versenyszférában szeretnének elhelyezkedni. A tárcavezető hozzátette: a Spar Kft. ez évi 200 és a Suzuki Rt. 600 főre vonatkozó vállalása után egy újabb cég, az Aviva Életbiztosítási Zrt. 500 munkavállaló alkalmazására írt alá együttműködési megállapodást a Foglalkoztatási Hivatallal a közigazgatásból elbocsátottak mielőbbi elhelyezkedésének elősegítésére.  
A tárca tájékoztatója szerint a BKV is több tucat munkalehetőséget ajánlott fel, a Budapest Bankcsoport pedig 600-700 új munkatársat keres. Emellett a magán-munkaközvetítő, tanácsadó cégekkel történő együttműködés alapján is bővült a felkínálható állások köre, így jelenleg több ezer álláshely vár betöltésre.   
Sokan tárcsázták a zöld számot
A szaktárca vezetője beszámolt arról is, hogy az idén július 17-i nyitása óta a Szolgáltató Centrumban - ahol minden, a közszférából elbocsátott dolgozót állásajánlatokkal és képzési lehetőségekkel segítenek - csaknem 400-an jártak, de több százan érdeklődtek az erre a célra létrehozott zöld számon is. Ilyen centrum minden megyében segíti az elbocsátottak elhelyezkedését. 
Ugrás vissza Ugrás vissza...