Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Május 20-ig kell bevallani a személyi jövedelemadót

Cikk:

Május 20-ig kell bevallani a 1053-as számú nyomtatványon a személyi jövedelemadót, de aki adót igényel vissza, annak érdemes mielőbb beadnia azt - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ha a magánszemély adót igényel vissza, akkor azt a bevallástól számított 30 napon belül visszautalják számára. Az adót abban az esetben is május 20-ig kell megfizetni, ha a bevallás benyújtása már korábban megtörtént.

A személyi jövedelemadó bevallást elektronikus úton, a www.magyarorszag.hu honlapon keresztül is be lehet adni, ehhez ügyfélkapus regisztráció szükséges. A regisztráció a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain, az okmányirodákban, a személyi adat- és lakcímnyilvántartó központi szerveinél és a külföldön lévő magyar konzuli képviseleteken végezhető el.

Az adóhatóság további szolgáltatása ebben az esetben az, hogy a beküldött bevallások feldolgozási állapotát és a folyószámla adatokat az ügyfélkapun keresztül az eBEV portál segítségével meg lehet nézni. A NAV nyomtatványkitöltő programjával elkészített és kinyomtatott, vagy hagyományos nyomdai úton készült bevallásokat postán is fel lehet adni, vagy személyesen is át lehet adni a NAV ügyfélszolgálatain.

Ugrás vissza Ugrás vissza...