Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hétfőn újra szavaznak a főbírójelöltről

Cikk:

Hétfőn ismét titkos szavazással dönt az Országgyűlés a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökjelöltjéről, Baka Andrásról. A képviselők a rendkívüli ülésszak utolsó napján, 29-én szavaznak a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött gyermekek védelméről szóló törvényről, valamint egyes szociális tárgyú törvények módosításáról.

Hétfőn újra szavaz az Országgyűlés a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökjelöltjéről, Baka Andrásról, a szavazás ismét titkos lesz - közölte Szili Katalin, a házbizottság ülése után csütörtökön. Sólyom László államfő kedden jelölte újra, immáron harmadszor Baka Andrást a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnöki posztjára.

Az Országgyűlés a nyári rendkívüli ülésszak utolsó napján, 29-én szavaz újra a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött, a gyermekek védelméről szóló törvény, valamint egyes szociális tárgyú törvények módosításáról. A kormány változatlan formában kívánja elfogadtatni az Országgyűléssel a gyes időtartamának háromról két évre csökkentését tartalmazó törvényjavaslatot. Ha az Országgyűlés újra elfogadja, az államfő köteles aláírni a törvényt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...