Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Paks: a 2-es blokk legfeljebb novemberben indulhat újra

Cikk:

Módosították a paksi atomerőmű ideiglenes üzleti tervét; a 2-es blokk a legjobb esetben is csak novemberben indulhat újra. A legrosszabb változat szerint az erőmű 9,5 milliárd forintos hiánnyal zárja az évet. Végleges üzleti terv majd akkor készül, ha kiderült, hogyan lehet biztonságosan elhelyezni a sérült üzemanyag-kazettákat.
Idén már nem üzemel a 2-es blokk a paksi atomerőműben az ideiglenes üzleti tervmódosítás reális változata szerint. Ebben az esetben 9,5 milliárd forintos veszteséggel zárja az évet az erőmű az eredetileg tervezett 1,5 milliárd forintos nyereség helyett. A társaságnál az adózás előtti és az adózott eredmény megegyezik. Múlt évben a társaság 3,5 milliárd forintos eredményt ért el.
Több változat az igazgatóság előtt
Molnár Károly , a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatóságának elnöke a pénteki paksi sajtótájékoztatón elmondta: a rendkívüli igazgatósági ülésen elfogadták az ideiglenes üzleti tervmódosítás optimális változatát is. Ezek szerint november 1-jétől már indulhatna a 2-es blokk.
Végleges üzleti terv később
Az igazgatóság elnöke elmondta: azért döntöttek az üzleti terv ideiglenes módosításáról, hogy ez megfelelő orientációt adjon a vállalatvezetésnek. Az ideiglenes módosítás még nem kerül a közgyűlés elé. A végleges üzleti terv módosítására akkor tesznek javaslatot a közgyűlésnek, ha már kialakul, miként végezhető el a sérült üzemanyag-kazetták biztonságos elhelyezése. Ezt a javaslatot várhatóan ősszel tudják megfogalmazni.
Terv szerint halad a 4-es blokk felkészítése
Hetzmann Albert műszaki vezérigazgató-helyettes szólt arról, hogy terv szerint folyik a 4-es blokk energetikai üzemre történő felkészítése. Pénteken is konzultáltak az üzemanyag-kazetták tisztítását végző, illetve a sérült hűtőanyagok biztonságos elhelyezésére is vállalkozó cég képviselőivel. - Ha megkapják a szükséges engedélyeket, hamarosan üzembe helyezik az újabb neutronmérő hálózatot - jegyezte meg.
Ugrás vissza Ugrás vissza...
median