Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A kormanyablak.hu honlap tervezett karbantartás miatt 2019. 10. 24. 22 órától 2019. 10. 24. 23 óráig nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során!

Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt

 

MORZSÁK

TARTALOM:Pénzügyi együttműködésről tárgyalt Fellegi Pekingben

Cikk:

A magyar-kínai politikai, gazdasági együttműködés irányairól, tartalmáról tárgyalt hétfőn Pekingben Fellegi Tamás fejlesztési miniszter, akit fogadott Taj Ping-kuo (Dai Bingguo) kínai államtanácsos. Atalálkozón mindkét fél kifejezte: teljes mértékben elkötelezettek a kétoldalú kapcsolatok elmélyítésére, különösen a pénzügyi, az infrastrukturális és a közlekedési ágazatban.

A tervek szerint a május második felében tervezett kormányközi vegyes bizottsági ülésén már konkrét intézkedésekről is szó lesz. A magyar fejlesztési miniszter a megbeszélésen felidézte a Kínai Népi Bank kormányzójával, Csou Hsziao-csuannal folytatott tárgyalását, ahol mindkét fél kifejezte szándékát a pénzügyi együttműködés bővítésére. A miniszter konkrétumokat egyelőre nem mondott, de jelezte, hogy mindkét oldalon szakértők és elemzők dolgoznak a megegyezés előkészítésén.

Taj Ping-kuo mellett a megbeszélésen ott volt Fu Jing (Fu Ying) az európai területet felügyelő külügyminiszter-helyettes, míg a magyar fejlesztési miniszter kíséretében ott volt Kusai Sándor nagykövet, Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese, Pleschinger Gyula, az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgatója és Mendelényi Dániel, a kínai kormánybiztosság vezetője.

Fellegi Tamás Pekingbe érkezését megelőzően Hongkongban és Sencsenben (Senzhen) vállalati vezetőkkel találkozott, hétfőn pedig a kínai fővárosban felkereste a kínai állami vasútépítési óriásvállalatot, a China Railway Construction Corporationt (CRCC), ahol Szarvas Ferenc, a MÁV vezérigazgatója is vele volt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minisztere csütörtökön fejezi be kínai programját.

Taj Ping-kuo a kínai kormányban a külpolitika legmagasabb rangú irányítójának számít, 1989 és 1991 között Kína budapesti nagykövete volt.

Ugrás vissza Ugrás vissza...