Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Bizonytalan az Irakban szolgáló magyarok érkezési időpontja

Létrehozva: 2004. november 16.
Módosítás: 2004. november 16.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Várhatóan a honvédelmi vagy az alkotmányügyi bizottság fogja tisztázni, mit jelent a december 31-i határidő az iraki magyar kontingens számára - közölte a miniszterelnök a Magyar Rádióban.
Magyarország konzultációt folytat a NATO-val arról, hogy a mostani iraki koalíciós kontingensnél kisebb, nem harcoló, hanem felkészítő-kiképző egységet küldjön Irakba - közölte Gyurcsány Ferenc a Kossuth Rádióban kedden reggel sugárzott interjújában. "A NATO arra készül, hogy kiképzőközpontot hoz létre, amelynek az a dolga, hogy a demokratikus iraki rendfenntartó biztonsági erőket képezze ki" - mondta a miniszterelnök.
A műsorvezető kérdésére, hogy ez a NATO-küldetés kiváltaná-e a jelenlegi iraki szerepvállalást, Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: az iszlám terrorizmus elleni védekezést az országoknak együtt kell megvalósítaniuk.
Nem ismert a hazaérkezés pontos dátuma
Azzal kapcsolatban, hogy a parlament nem hosszabbította meg az Irakban szolgáló magyar katonák mandátumát, a kormányfő közölte: "Magyarország nem jól tette, hogy így döntött". Szólt arról is, hogy a parlament korábbi határozata alapján nem lehet egyértelmű választ adni arra, mikor jöhet haza az utolsó magyar katona Irakból.
Mint mondta, kezdeményezik a honvédelmi bizottság vagy - az ott kibontakozó esetleges nagy vita esetén - az alkotmányügyi bizottság összehívását, hogy tisztázzák: a december 31-i határidő az utolsó magyar katona iraki határátlépését, Magyarországra megérkezését, vagy a hadműveleti cselekményekben való magyar részvétel megállítását jelenti.
Az interjúban ismét szóba került a kettős állampolgárság ügye, melyről Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett, meg kell vizsgálni a következményeket, és szakszerű tájékoztatást ígért a kormány részéről.
Ugrás vissza Ugrás vissza...