Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A miniszterelnök szerint elengedhetlen a gázáremelés

Létrehozva: 2004. november 23.
Módosítás: 2004. november 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A miniszterelnök szerint a világpiaci helyzet miatt elengedhetetlen a gáz árának emelése, ugyanakkor a kormány arra törekszik, hogy a rászorulók ne kerüljenek megoldhatatlan helyzet elé. Gyurcsány Ferenc erről a Magyar Rádiónak adott kedd reggeli interjúban beszélt.
A kormány arra keres választ, hogy kit terheljen a gáz árának elengedhetetlen emelése, az adófizetőket vagy a felhasználókat - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban kedden.
Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a kormány szándéka arra irányul, hogy - miközben a gáz világpiaci ára a 2000. évinek a kétszerese - a nyugdíjasok, az egyedülállók, a nehéz körülmények között élők, a sok gyereket nevelők ne kerüljenek megoldhatatlan helyzet elé.
"A gazdasági minisztérium kapta a feladatot, hogy dolgozzon ki megoldást annak a dilemmának a feloldására, ki fizesse a gázt: az adófizetők, vagy aki használja. Variációkat kell kidolgozni: mennyi menjen a költségvetésből, kell-e adót emelni, hitelt felvenni" - mondta.
A kormányfő elismerte, hogy elődje, Medgyessy Péter leegyszerűsítő választ adott a 2002-es választási kampányban akkor, amikor kijelentette, hogy nem lesz gázáremelés.
A kettős állampolgárságról szólva Gyurcsány Ferenc elmondta: sem a kormány, sem ő nem kívánja befolyásolni, az emberek hogyan szavazzanak december 5-én. A kormányfő szerint a referendum után át kell tekinteni a tapasztalatokat, és ezen a megbeszélésen részt kell vennie a kormánynak, a politikai pártoknak és "egy még szélesebb körnek".
Ugrás vissza Ugrás vissza...