Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Budapest érintése nélküli indít járatokat Európában a Malév

Létrehozva: 2005. április 20.
Módosítás: 2005. április 21.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Malév a nyári időszakban Budapest érintése nélkül indít járatot Dublin-Athén, Helsinki-Athén, Sármellék-München és Sármellék-Stuttgart között. Magyarország uniós csatlakozása tette lehetővé a légitársaság számára, hogy szabadon, bejelentéssel repülhessen európai városokba.
Hónig Péter , a Malév Rt. elnöke a szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Malév Budapest érintése nélkül indít járatot a nyári időszakban Helsinki-Athén, Dublin-Athén, Sármellék-München, valamint Sármellék-Stuttgart között. Az elnök úgy vélekedett, hogy a társaság ezzel elkezdte versenyképességének fejlesztését.
Gönci János , a Malév Rt. vezérigazgatója hangsúlyozta: Magyarország európai uniós csatlakozása lehetővé tette a légitársaság számára, hogy szabadon, bejelentéssel repülhessen európai városokba. A sármelléki repülőtérre érkező-induló járatok beállításával a német turistákra építenek.
Zboray András , a Malév kereskedelmi és marketing igazgatója elmondta, hogy piackutatásuk szerint a Sármellékről induló járatok 65-70 százalékos, a másik kettő 55-65 százalékos kihasználtság mellett nyereségesek lesznek.
Fontos a regionális repterek fejlesztése
Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkózásért felelős tárca nélküli miniszter a sármelléki repülőtér használata kapcsán fontosnak nevezte a regionális repülőterek fejlesztését, mert ez az adott térség versenyképessége szempontjából meghatározó.
A miniszter elmondta, hogy a kormány 2004-ben 718 millió forinttal támogatta ezeknek a repülőtereknek a fejlesztését. Ezenkívül a múlt évben 300 millió forinttal, a Balatoni Fejlesztési Tanács 60 millió forinttal járult hozzá a sármelléki repülőtér beruházásához. Az idén a kormány 483 millió forintot irányoz elő a repülőterek és a vállalkozói övezetek támogatására.
A Malév tájékoztatása szerint július 3-a és szeptember 30-a között Dublinból és Helsinkiből heti háromszor indulnak a járataik Athénba és vissza. Sármellékre hetente egyszer érkeznek és indulnak gépek Stuttgartból, illetve Münchenből július 2-a és szeptember 24-e között.
Ugrás vissza Ugrás vissza...