Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Szentesen létesül a hetedik magyarországi légimentőbázis

Létrehozva: 2007. augusztus 31.
Módosítás: 2007. augusztus 31.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Szentesen épül a hetedik magyarországi légimentőbázis, a beruházás optimális esetben még idén elkészül, költsége mintegy 80-90 millió forint - jelentette be Kovács Attila, az egészségügyi tárca államtitkára.

A minisztérium azért Szentes mellett döntött, mert a légimentőbázis ottani létrehozásához már megvan az építési engedély, illetve a városból a légimentés szempontjából jobban "lefedhető" a dél-alföldi régió, mint Szegedről.

A beruházáshoz Szentes városa 15 millió forinttal járul hozzá - mondta Kovács Attila, hozzátéve, hogy a bázis létrehozásának költségét a nemzeti fejlesztési terv sürgősségi ellátást érintő forrásaiból finanszírozzák. Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta, hogy a légimentőbázis ideális esetben még idén megkezdheti működését.

Magyarországon a most létesülő szentesi mellett Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Miskolcon és Debrecenben található légimentőbázis.

Budai Bernadett kormányszóvivő az egészségügyi fejlesztésekről szólva azt mondta: 2007 és 2013 között több mint 450 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

Ugrás vissza Ugrás vissza...