Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Kedden este nyitja meg kapuit a Sziget

Létrehozva: 2004. augusztus 2.
Módosítás: 2004. augusztus 3.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Több mint hatvan helyszínen ezernél is több programot kínál az egyhetes Sziget Fesztivál. A kapukat már a nulladik napon, kedden este megnyitják. A programok szerdán indulnak, és augusztus 11-én hajnalban érnek véget. A szervezők idén is több mint 350 ezer látogatóra számítanak.

Csaknem 500 zenekar, körülbelül harminc országból érkező fellépő, kiállítások, gyermekprogramok, sportolási lehetőségek, irodalmi estek és más kulturális rendezvények várják az érdeklődőket augusztus 4. és 11. között a fővárosi Hajógyári-szigeten . Számos együttes mellett Magyarországra érkezik az angol Sugababes, a Chumbawamba, a Pet Shop Boys, és Németországból a die Ärzte is.

Több mint ezer biztonsági őr

A látogatók biztonságára 1300 biztonsági őr ügyel, közülük kétszázan nyelveket beszélő fiatalok, akik a külföldiek útbaigazításában segédkeznek. Ezenfelül még 400-an ellenőrzik a jegyeket és irányítják a forgalmat. A rendezvény ideje alatt rendőrőrsöt is felállítanak, naponta 60-70 rendőr járőrözik majd a szigeten és környékén. Gerendai Károly főszervező a Magyarország.hu érdeklődésére elmondta: a fesztivál területére a látogatóknak tilos közbiztonságra veszélyes eszközt, alkoholt, illetve ételt, italt kereskedelmi mennyiségben bevinniük. A csomaglopások megakadályozására idén is lehet vásárolni biztonsági jeladót.

A látogatók idén már hat jegypénztárban bankkártyával is kifizethetik a jegy árát. A napijegy négyezer forint, a hetijegy ára pedig a fesztivál kezdetétől 24 ezer forint. Gerendai Károly elmondása szerint a rendezvény akkor lesz nyereséges, ha az 1,45 milliárdos költségvetés felénél több folyik be a jegyeladásokból. Idén szintén több mint 350 ezer látogatóra számítanak. Egy nap alatt egyébként legfeljebb 65 ezer embert tudnak fogadni a Szigeten.

A Sziget Fesztivál részletes programja itt olvasható.

Ugrás vissza Ugrás vissza...
median