Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun 2016.06.02-án (csütörtök) 20:00 órától 2016.06.03-án (péntek) 02:00 óráig karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:A népegészségügyi kampányra is nyitottak a szigetlakók

Létrehozva: 2004. augusztus 9.
Módosítás: 2004. augusztus 9.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kökény Mihály egészségügyi miniszter szerint a Sziget Fesztivál jó lehetőség az állami és a civil szféra szervezeteinek arra, hogy az egészséges életmódot népszerűsítsék. Az egészségügyi tárca vezetője vasárnap látogatott el a rendezvényre.

Két sátorral és számos szolgáltatással jelent meg idén az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium

a Sziget Fesztiválon. Kökény Mihály miniszter, aki vasárnap látogatott el a rendezvényre úgy véli, a Sziget Fesztivál alatt az állami és a magánszféra együtt képes népszerűsíteni az egészségmegőrzést és a helyes életszokásokat. ( Képeink a látogatásról .)

Az egészségügyi tárca vezetője szerint a fesztivál ideje alatt nemcsak a minisztérium és az egészségügyi szervezetek, más intézmények is előtérbe állították az egészséges életmód témakörét, a Szigeten az is kiderül, a fiatalok nem érzik úgy, hogy ez valamiféle nagyképű, lekezelő, kioktató dolog. Az egészségügyi tárca vezetője elsőként a honvédség "Bevetési sátrát" tekintette meg, ahol egy gyors testtömegindex-mérés után a katonák megállapították, az egészséges értékhez képest néhány kilogramm súlyfelesleggel küzd a miniszter.

Az egészségügyi tárca által felállított népegészségügyi sátorban rendezett "Fertőzöttek, melegek, prostituáltak az AIDS ellen" című beszélgetésbe belekapcsolódva a miniszter ígéretet tett arra, hogy a jövő évi fesztiválon az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat közreműködésével ismét legyen lehetőség AIDS-szűrésre.

Egészségtudatos nevelés a Szigeten

A tíz évre szóló népegészségügyi program egyik kiemelt célja a prevenció, azaz a betegségek megelőzése, azon belül is az egészségtudatos nevelés. A népegészségügyi program logójával borított sátorban ezért a fesztivál ideje alatt elsősorban az aidsszel és a nemi betegségekkel, a biztonságos szexszel és a fogamzásgátlással kapcsolatban tölthető ki teszt, vagy kérhető információ. A teszteket a Magyarországi Orvostanhallgatók Országos Egyesületének tagjai végzik, akik tanácsot is adnak a felmerülő kérdésekben.

A sátor szomszédságában Kökény Mihály meglátogatta a dohányzás ártalmait és kellemetlenségeit összefoglaló interaktív "kiállítást". A labirintusként elrendezett tárlaton a fiatalok koncentráltan szembesülhetnek a dohányzás okozta reggeli köhögéssel, a kellemetlen szaggal és a romló egészségi állapottal. A miniszter szerint a tárlat eredményességét mutatja, hogy naponta 400 fiatal nézi végig a dohányzástól elrettentő bemutatót.

Ugrás vissza Ugrás vissza...
median