Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Nem lesz figyelmeztető sztrájk szerdán

Létrehozva: 2007. február 19.
Módosítás: 2007. február 19.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Lemondta a február 21-ére meghirdetett országos figyelmeztető sztrájkot az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság, mert hétfőn délelőtt aláírták a kormányzat képviselőjével a megegyezést a 6,65 százalékos idei közszolgálati béremelésről.

A 6,65 százalékos keresetelemelés úgy valósul meg, hogy 2,5 százalék a múlt évi béremelések áthúzódó hatása, illetve a további 4,15 százalékos emelést július 1-jétől havonként 8,3 százalékos mértékkel, illetménykiegészítéssel, a plusz egy havi illetmény előlegeként valósítja meg a kormány. A kormány képviselője vállalta, hogy az ehhez szükséges törvénymódosítást benyújtja az Országgyűlésnek.

Szabó Endre, a sztrájkbizottság elnöke elmondta: a múlt év december eleje óta tartó tárgyalások eredményeként a sztrájkbizottság felfüggesztette tevékenységét. A megállapodásban szereplő keresetemelés ellentételezi az idei inflációt. Ez alapvető követelése volt a szakszervezeteknek - tette hozzá.

Helyreállhat a munkabéke

Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, a megállapodásban vállaltak nem akadályozzák a konvergenciaprogram teljesítését, sőt a munkabéke révén még segítik is azt.

A megállapodás szerint a július 1-jétől esedékes 8,3 százalékos illetménykiegészítést a 2007-es plusz egyhavi illetmény előlegeként fizetik ki. A megállapodás utal arra, hogy 2008. január 16-án sor kerül az általános szabályok szerint járó évi plusz egyhavi illetmény, illetve a 2007-ben kifizetett illetményelőleg különbözetének rendezésére.

Ugrás vissza Ugrás vissza...
median