Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Több nyugdíjas kaphat távfűtési támogatást

Létrehozva: 2006. április 20.
Módosítás: 2006. május 30.
Forrás: MTI

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Ezentúl azok a nyugdíjasok is kaphatnak távfűtési támogatást, akik nem közvetlenül a szolgáltatónak fizetnek, hanem társasház vagy lakásszövetkezet útján egyenlítik ki a számlát.
A kormány a csütörtöki döntésével kibővítette azoknak a nyugdíjasoknak a körét, akik távfűtési támogatást kérhetnek - jelentette be Batiz András kormányszóvivő.
Csütörtöktől azok a nyugdíjasok is igényelhetik a távfűtési támogatást, akik nem közvetlenül a szolgáltatónak fizetnek, hanem társasház vagy lakásszövetkezet útján egyenlítik ki a számlát. Az előzetes becslések szerint több tízezer idős embernek nyílik meg így a lehetősége a támogatás igénybevételére.
Visszamenőleg jár a támogatás
Batiz András elmondta azt is, hogy a távfűtési támogatás visszamenőleg jár, azaz, aki megfelel a feltételeknek, és május 31-ig bejelenti igényét az önkormányzat jegyzőjénél, 2005. október elsejétől megkapja a támogatást. Az igények összesítése után először 2006 júliusában érkezik a pénz egy összegben az idős emberekhez, majd november 30-ig havonta.
Batiz András emlékeztetett, hogy 2005 októberétől 2006 márciusáig havi kétezer forint, míg 2006 áprilisától szeptember végéig ezer forint a támogatás havonta, ami egy évben összesen 18 ezer forintot jelent.
Több mint 800 milliót utaltak át
Kiemelte, hogy 2005 októberétől mostanáig körülbelül 70 ezer, nehéz körülmények között élő nyugdíjasnak több mint 800 millió forintot utalt a nyugdíjfolyósító főigazgatósága.
A támogatás igénybevételének feltételei kapcsán a kormányszóvivő elmondta: ha a nyugdíjas egyedül él egy távfűtéses lakásban, akkor kérhet támogatást, ha előző havi bevétele nem éri el a nyugdíjminimum háromszorosát, azaz 75 300 forintot.
Ha többen élnek egy háztartásban, akkor az egy főre jutó bevétel nem érheti el a nyugdíjminimum kétszeresét, azaz 50 200 forintot.
Ugrás vissza Ugrás vissza...
median