Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:26 millió a Tiszta Magyarországért pályázataira

Létrehozva: 2004. május 18.
Módosítás: 2004. október 27.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A környezetvédelmi, a gazdasági minisztérium és a Magyar Turizmus Rt. által meghirdetett Tiszta Magyarországért elnevezésű környezetszépítő akcióra 245 pályázat érkezett, ezek közül 22 nyertest díjaztak, összesen 26 millió forinttal. Az akció célja az volt, hogy a részt vevők május 1-jéig rendet rakjanak lakhelyük közvetlen környezetében és a közterületeken.
A Magyar Turizmus Rt., a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium(KVVM) és a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) elbírálta a Tiszta Magyarországért elnevezésű környezetszépítő programra beérkezett pályázatokat. A cél az volt, hogy a pályázók rendbe rakják a közvetlen környezetüket és a közterületeket. A versenyben a lakosság bevonásával önkormányzatok és civil szervezetek vehettek részt.
A díjakat kedden Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter, Pál Béla , a GKM turizmusért felelős politikai államtitkára és Galla Gábor , a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója adták át.
Összesen 26 milliót osztottak szét
Persányi Miklós elmondta: az akcióban 118 ezer 510-en vettek részt, mintegy 456 négyzetkilométer területet tisztítottak meg, ahonnan több mint 21 ezer tonna szemetet és lomot szállítottak el.
A zsűri a beérkezett 245 pályamunka közül 22 nyertest hirdetett, akik között összesen 26 millió forintot osztottak szét. A díjazott városok és a kerületek bruttó 1,5, míg a közösségek 1 milliót kaptak. A 2004. évi "Civitas citissima"- a leggyorsabb község - különdíját Legyesbénye kapta, aki elsőként küldte be a pályázatát.
A KVVM és a Magyar Turizmus Rt. elhatározta, hogy az akció nagy sikerére való tekintettel az egyszeri alkalomra meghirdetett versenyt országos mozgalommá szélesíti, és évente legalább egyszer megrendezi - tette hozzá a szakminiszter.
Ugrás vissza Ugrás vissza...