Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:A TÖOSZ segíti a regionális fejlesztést

Létrehozva: 2005. január 25.
Módosítás: 2005. január 25.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) a jövőben segíti a regionális ügyekért felelős tárca nélküli miniszter munkáját. Kolber István elsősorban a konferenciaturizmus, a panelprogram és a bérlakásügy területén számít támogatásra.
Együttműködési megállapodást írt alá a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével (TÖOSZ) Kolber István regionális ügyekért felelős tárca nélküli miniszter. A keretmegállapodás értelmében a legnagyobb magyarországi önkormányzati szövetség a jövőben segíteni fogja a miniszter és a helyhatóságok közötti kapcsolatok kiépítését.
Dióssy László , a TÖOSZ elnöke szerint a tárca nélküli miniszter tervei, elképzelései nehezen jutnak el az önkormányzatokhoz, pedig hatáskörei mind a lakásépítés, mind a turizmus, mind a területfejlesztés terén közelről érintik a települések helyzetét.
Kolber István hangoztatta, hogy munkája során mindenekelőtt a konferenciaturizmus, a panelprogrammal egybekötött település-rehabilitáció, valamint a bérlakásügy területén számít az önkormányzatok közreműködésére.
A TÖOSZ elnökségi ülésén felszólaló Bujdosó Sándor , a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta: december 31-ig 118 többcélú kistérségi társulás alakult meg az országban, ezek közül 90-be valamennyi, a kistérséghez tartozó település belépett, csak területfejlesztési célra 39 társulás alakult.
A helyettes államtitkár a szaktárca fontos idei feladatának nevezte a kistérségi társulások stabilizálását, működésük biztosítását.
Ugrás vissza Ugrás vissza...