Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:A HM megszüntette a Tubesi radarállomás építésügyi hatósági eljárását

Cikk:

A Honvédelmi Minisztérium (HM) megszüntette a Tubesre tervezett radarállomás építésügyi hatósági eljárását - közölte a pécsi polgármesteri kabinetiroda pénteken. Ez azt jelenti, a minisztérium immár hivatalosan is elállt attól, hogy a NATO-lokátort Pécsett, a Tubesen építsék fel – áll a közleményben.

A városvezetés a közleményben köszönetét fejezte ki azon civil szervezeteknek és pécsi polgároknak, akik az elmúlt években időt, energiát nem kímélve dolgoztak azon, hogy megakadályozzák a katonai radar építését. A NATO 2006 májusában katonai-szakmai szempontból fogadta el a háromdimenziós lokátor tubesi helyszínét. A Honvédelmi Minisztérium által kiadott építési engedélyt Pécs városa megfellebbezte. Tiltó módosító rendeleteket hoztak az építkezés megakadályozására, amelyeket az Alkotmánybíróság utólag alkotmányellenesnek ítélt.
 
Az elmúlt év végén a pécsi önkormányzat lezáratta a Tubesre vezető utat, Páva Zsolt polgármester pedig bejelentette: megakadályozzák a hegyre tervezett katonai radarállomás építését. Idén március 17-én a Legfelsőbb Bíróság új eljárásra kötelezte a Tubesre tervezett NATO-radar ügyében a Honvédelmi Minisztérium építési hatósági osztályát. A HM ettől állt most el, immár hivatalosan.

Ugrás vissza Ugrás vissza...