Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Ökoturisztikai fejlesztések a Mecsek és a Dráva térségében

Létrehozva: 2006. március 27.
Módosítás: 2006. március 27.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Mecsek és a Dráva térségének komplex ökoturisztikai fejlesztésére nyílik lehetőség azon projektek révén, amelyek támogatási szerződését hétfőn írták alá Pécsett.
A Regionális Operatív Program (ROP) forrásait kezelő VÁTI és a beruházásban résztvevő, területfejlesztésben érdekelt szervezetek, önkormányzati vezetők által aláírt szerződés alapján nagyrészt európai uniós támogatásból, két év alatt 34 településen több száz olyan fejlesztés valósulhat meg, melyek összefüggésben vannak a természet védelmével.
Új látogatóközpontok épülhetnek
A jelenlegi látogatóközpontok, kiszolgálóhelyiségek rekonstrukciójával, valamint újak építésével, szolgáltatások bevezetésével lehetővé válik a Dráva, és a Mecsek, mint természetes élőhelyek bemutatása, és a korábbi, szabályozatlan turizmus okozta károk csökkentése.
A tervek között turistaútvonalak kialakítása, jelekkel való ellátása, parasztházak, kilátók, madármegfigyelők felújítása, tavak kotrása, barlangok, szárazföldi és vízi élőhelyek bemutathatóvá tétele, a kirándulásokhoz kapcsolható kulturális programokhoz pedig egyebek mellett színpadok építése szerepel.
Mindez segíti a turistákat, hogy olyan zárt helyekre is eljuthassanak majd, melyek látogathatóságát pénz hiányában eddig nem sikerült megoldani.
Kitörési lehetőség a térségnek
Az aláírási ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón Szili Katalin , az Országgyűlés elnöke azt mondta: a természeti értékek megőrzésére biztosított támogatások rendkívül nagy segítséget jelentenek azoknak a településeknek, amelyek szinte egyetlen kitörési lehetősége a turizmus, a szükséges fejlesztéseket azonban nem tudják önerőből megvalósítani.
Kolber István regionális fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter arról számolt be, hogy Magyarország a ROP programon belül 2004 és 2006 között már a teljes rendelkezésre álló, 107,1 milliárd forint keretet lekötötte. A beérkezett mintegy 2200 pályázatból 513-at támogatnak, 373-ról pedig már szerződést is kötöttek.
A már megkötött szerződésekből 100 a képzést és a foglalkoztatást, 97 az oktatási intézmények modernizációját, 74 a turizmust, 72 útfejlesztést, 30 város-rehabilitációt szolgál.
Ugrás vissza Ugrás vissza...