Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Újabb négypárti egyeztetés Törökország ügyében

Létrehozva: 2003. február 19.
Módosítás: 2003. december 12.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Módosításokkal, de támogatja a Fidesz frakciója, hogy Magyarország a NATO-szövetségesi rendszerben segítséget nyújtson Törökországnak - derült ki kedden. A honvédelmi miniszter szerdára újabb négypárti egyeztetést hív össze, amelyen egyeztetnek az ellenzéki által felvetett kérdésekről és a napirendre vétel ügyéről.
Módosításokkal támogatja a Fidesz frakciója, hogy Magyarország a NATO-szövetségesi rendszerben segítséget nyújtson Törökországnak - döntött a párt parlamenti képviselőcsoportja keddi rendkívüli tanácskozásán. Németh Zsolt frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy az ellenzéki párt garanciát kér arra, hogy a NATO-támogatás nem megy az iraki háború irányába. Ezért ragaszkodnak ahhoz, hogy a védelmi segítségnyújtás kifejezés szerepeljen az előterjesztésben.
A Fidesz a hétfői négypárti egyeztetésen elvileg már egyetértett azzal, hogy engedélyezzék az Egyesült Államok fegyveres erői személy- és teherszállításra igénybe vehessék az ország közútjait és vasútvonalait. Hétfő délután a Parlamentben azonban nem támogatták, hogy az Országgyűlés napirenden kívül tárgyalja az ügyet.
Újabb négypárti egyeztetés szerdán
A honvédelmi miniszter szerdára újabb négypárti egyeztetést hív össze, amelyen egyeztetni kíván a Fidesz-frakció által a Törökország megsegítéséről szóló országgyűlési határozati javaslattal kapcsolatban felvetett kérdésekről - mondta a honvédelmi miniszter.
A MSZP változatlanul azt szeretné, ha az Országgyűlés mielőbb napirendre tűzhetné ezt a kérdést, ezért ennek módjáról is egyeztetni kíván a parlamenti pártokkal szerdán.
Ugrás vissza Ugrás vissza...