Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Társadalmi egyeztetés a 2009-2010. évi akciótervekről

Cikk:

A kormány társadalmi egyeztetésre bocsátja az elektronikus közigazgatással, a környezettel és energiával, a társadalmi infrastrutúrával és megújulással foglalkozó operatív program, illetve a hét regionális operatív program 2009-2010-es akcióterveit.

A kormány társadalmi egyeztetésre bocsátja az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) operatív programjainak 2009-2010. évi újabb akcióterveit - jelentette be Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára szerdán.

A kormány október elején három - a gazdasági, az államreform és a közlekedési operatív program - 2009-2010. évi akcióterveit bocsátotta társadalmi egyeztetésre. A szerdai döntés alapján az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program, a Környezet és Energia Operatív Program, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program, a Társadalmi Megújulás Operatív Program, illetve a hét regionális operatív program 2009-2010. évi akcióterveinek széles körű egyeztetése kezdődik.

November 18-ig véleményezhetők a tervek

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adatai szerint az egyeztetésre bocsátott akciótervekben 2033 milliárd forint keret felhasználására tesz javaslatot a kormány. Az akciótervekben a következő két évre - 2009-2010-re - tervezett pályázati kiírások, kiemelt fejlesztések, nagyprojektek témái szerepelnek. Ezzel az ÚMFT összes operatív programjának 2009-2010. évi akcióterve véleményezhető november 18-ig, az észrevételek figyelembevételével készülő akcióterveket a kormány az év végéig véglegesen elfogadja.

Mindenki véleményt mondhat

Molnár Csaba kifejtette, hogy társadalmi egyeztetésről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján regisztrált mintegy 1400 civilszervezet, magánszemély, önkormányzat kap tájékoztatást e-mailben. A téma szempontjából meghatározó makrofórumok felkérést kapnak az akciótervek megvitatására. Emellett bárki elmondhatja véleményét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség partnerségi fórumán.

Ugrás vissza Ugrás vissza...