Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A kormanyablak.hu honlap tervezett karbantartás miatt 2019. 10. 24. 22 órától 2019. 10. 24. 23 óráig nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során!

Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt

 

MORZSÁK

TARTALOM:Nyitva tartás, forgalomváltozások és menetrend október 23-án

Létrehozva: 2003. október 21.
Módosítás: 2003. december 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az október 23-i megemlékezések miatt Budapest több területén is forgalomkorlátozásokra és parkolási, megállási tilalomra kell számítani. A nonstop üzletek kivételével a boltok csütörtökön zárva tartanak, péntektől pedig hétvégi munkarend alapján lesznek nyitva.
Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint a kiskereskedelmi üzletek október 23-án, csütörtökön zárva tartanak, de a benzinkutak, virágüzletek, a kiemelt idegenfogalmi helyek üzletei, a vendéglátóhelyek és a nonstop üzletek az ünnepnapokon szokásos nyitva tartás szerint üzemelnek.
Pénteken az élelmiszerüzletek pénteki vagy szombati nyitva tartás alapján, az iparcikküzletek és egyéb szolgáltatóhelyek szombati munkarend alapján tartanak nyitva. A hétvégén szokásos időbeosztás szerint találhatják nyitva az üzleteket a vásárlók.
Parkolási tilalmak
A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a megemlékezések miatt a főváros területén tilos megállni október 22-én délután a Bem téren, 6 órától 23-án 24 óráig a Műegyetem rakparton a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között.
Szintén tilos a parkolás 21-én 6 órától 24-én 6 óráig a Kossuth téren, az Akadémia utca és a Balassi Bálint utca között; a Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Markó utca és a Kossuth tér között; a Szalay utca mindkét oldalán a Szemere utca és a Kossuth tér között; az Alkotmány utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Kossuth tér között; a Vértanúk terén körben; a Báthory utca mindkét oldalán a Vértanúk tere és a Honvéd utca között; a Vajkay utca mindkét oldalán a Szalay utca és az Alkotmány utca között.
Az ünnepségek miatt 23-án tilos megállni a Lövőház utca mindkét oldalán a Margit körút és a Fény utca között; a Vérmező utca mindkét oldalán; a Bakfark Bálint utca mindkét oldalán a Margit körút és a Varsányi Irén utca között. 6 órától 20 óráig a József körút páros oldalán az Üllői út és a Práter utca között, 15 órától 19 óráig az Oktogon tér szervizútjain körben mindkét oldalon, 6 órától 16 óráig a Felvonulási téren a Hősök tere és a Damjanich utca között. 7 órától 12 óráig a Szent György utca mindkét oldalán a Dísz tér és a Szent György tér között is tilos megállni.
A megállási és várakozási tilalmak ellenére szabálytalanul elhelyezett járműveket a rendőrség elszállíttatja, az elszállított járművekről a 383-0700 telefonszámon lehet érdeklődni.
Útlezárások
Lezárják a járműforgalom elől 22-én 13 órától 24 óráig a Műegyetem rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, 23-án 13 órától 19 óráig a Lövőház utcát, 15 órától 19 óráig a Margit körutat a Keleti Károly utca és a Széna tér között; a Retek utcát a Fény utca és a Széna tér között; a Moszkva tér; a Vérmező utca; a Hattyú utca; a Csalogány és a Bakfark Bálint utcát.
Szakaszosan zárják le október 22-én a Műegyetem rakpart - I., Szent Gellért tér - Szent Gellért rakpart - Döbrentei tér - Várkert rakpart - Ybl Miklós tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér - Fő utca - Bem rakpart - II., Bem József tér - Bem rakpart - Margit híd - V., Balassi Bálint utca - Kossuth tér útvonalat, valamint 23-án a Kossuth teret és a Vértanúk terét.
Mentesítő vonatokat indít a MÁV
A MÁV vasútvonalain október 17-én a munkanapra, október 18-án, 22-én és 31-én a pénteki napra, október 23-án, 24-én, 25-én és november 1-jén az ünnepnapra, október 19-én, 26-án és november 2-án a vasárnapra, október 27-én és november 3-án a hétfői napra érvényes menetrend szerint közlekednek a személyszállító vonatok. Október 23-án és november elsején a postavonatok nem közlekednek, október 24-én és 25-én pedig utasokat nem szállítanak.
A kényelmesebb utazás érdekében a MÁV mentesítő vonatokat állít forgalomba, a fővonalakon pedig a gyors- és intercityvonatok a szokásosnál több kocsival közlekednek.
Ugrás vissza Ugrás vissza...