Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Jövőre is jut állami pénz a fővárosi útfelújításokra

Létrehozva: 2005. május 17.
Módosítás: 2005. május 25.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Jövőre is közösen finanszírozza a kormány és a főváros a budapesti közutak felújítását; erről Veres János pénzügyminiszter és Demszky Gábor főpolgármester kedden állapodott meg.
A kormány 2006-ban 13 milliárd forintot különít el a rossz állapotú, önkormányzati tulajdonú utak felújítására. Az egész országra vonatkozó keretből a Fővárosi Önkormányzat is pályázhat - olvasható a fővárosi önkormányzat keddi közleményében.
Egy tavalyi megállapodás értelmében a Budapest útfelújítására szánt önkormányzati összegekhez az állami költségvetésből plusz egy forinttal járulnak hozzá. Ez a miniszterelnök és a főpolgármester között létrejött egyezség teszi lehetővé, hogy az idén minden eddiginél nagyobb út- és hídfelújítási munkálatok kezdődtek Budapesten, több mint két és fél milliárd forint értékben.
A jövő évi útfelújítási programot a kedden megerősített kormányzati szerepvállalás ismeretében már a nyár folyamán elő tudják készíteni a főváros szakértői, így a szükséges pályázatok már az idén kiírhatók lesznek.
A 4-es metróról is szó esett
A két politikus egyeztetett a 4-es metró beruházásáról is. Demszky Gábor szorgalmazta, hogy a kormány mielőbb terjessze az Országgyűlés elé a metró építését a Bosnyák térig. A főpolgármester azért tartja fontosnak az új törvényt, mert ezzel lehetővé válna, hogy egy ütemben épülhessen meg az Etele tér és a Bosnyák tér közti 14 megállós szakasz. Így a beruházás költségeinek mintegy 10-15 százalékát lehetne megtakarítani - áll a közleményben.
Ugrás vissza Ugrás vissza...