Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Közös uniós hadtestet alakítanak a Visegrádi Négyek

Cikk:

A hadtest felállításáról csütörtökön a szlovákiai Lőcsén állapodott meg a négy visegrádi ország - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - védelmi minisztere. Magyarországot a tanácskozáson Hende Csaba honvédelmi miniszter képviselte.
 

Véglegesen megegyeztünk, hogy nekifogunk a hadtest felállításának. Ez az egyes hadseregek korszerűsítésének az útja. A kölcsönös tapasztalatok megosztásán kívül a költségeket is megosztjuk egymás közt - jelentette ki Lubomír Galko, a vendéglátó szlovák védelmi miniszter.

Az egyezség szerint az önálló V4-es hadtestnek 2016 első felében kellene véglegesen felállnia és bevetésre késznek lennie. A részletek egyelőre nem ismeretesek. Galko azt mondta, hogy ezeket, valamint a kiadásokat is, szakértők a közeljövőben tisztázzák. A miniszterek előzetesen abban is megegyeztek, hogy a közös hadtest parancsnoka Lengyelország lesz.  

A V4-ek tanácskozásán részt vett az ukrán védelmi miniszter is. "Az ukrán kollégával megvitattuk, hogyan tudna Ukrajna is bekapcsolódni a V4-ek európai uniós hadtestének a felállításába" - jegyezte meg Galko. A miniszterek megvitattak a tárcáknál tapasztalható forrásmegvonások problémáját és esetleges következményeit is.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...