Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben (a továbbiakban: OGYÉI) 2018. október 19. napon 14.00 órától 2018. október 20. napon 14.00 óráig az elektronikus ügyintézés az informatikai rendszerek karbantartása miatt szünetel.
Ezen időtartam alatt - bár az OGYÉI Hivatali Kapujára, valamint az iratanyagok beküldéséhez gyakorta használt CESP felületre - beküldhetők a beadványok, azok érkeztetése (átvételi elismervények visszaküldése), feldolgozása - a belső rendszerek leállása miatt -, csak az újraindulást követően, legkésőbb 2018. október 20-án 14 órától történik meg.

Megértésüket köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Országgyűlési-képviselő választás 2018

Létrehozva: 2018. március 20.
Módosítás: 2018. március 20.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Áder János köztársasági elnök a 2018. évi országgyűlési-képviselő választást április 8. napjára tűzte ki.

Az országgyűlési képviselők általános választásán minden nagykorú magyar állampolgár választói joggal bír. Választójoggal nem élhet, akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozása miatt a bíróság a választójogból kizárt.

Szavazás menete Magyarországon
A szavazóhelyiségek Magyarországon reggel 6 órától este 19 óráig  tartanak nyitva. Voksolni személyesen, a választópolgár szavazókerületében a számára kijelölt szavazókörben lehet. A választáshoz legalább egy érvényes fényképes igazolvány szükséges.

Szavazás a lakóhelytől távol, belföldön
Magyarországon másik szavazókörzetbe átjelentkezni legkésőbb a szavazást megelőző 2. nap (péntek) 16.00 óráig lehetséges.

Szavazás a lakóhelytől távol, külföldön
Magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgár  külképviseleti névjegyzékbe vételét a szavazást megelőző 8. nap 16.00 óráig teheti meg.

Határon túli magyarok szavazása
Magyarországi lakcímmel nem rendelkező  magyar állampolgár  is kérheti  névjegyzékbe történő vételét.

További hasznos információk a Nemzeti Választási Iroda honlapján találhatók

  • Választókörzetek
  • Mozgóurna igénylése
  • Gyakran ismételt kérdések
  • Jogszabályok
Ugrás vissza Ugrás vissza...