Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Munkaadói javaslatok a konvergenciaprogramban

Cikk:

A munkaadók több javaslatát is beépíti a kormány a konvergenciaprogramba - közölte a pénzügyminiszter a csütörtöki egyeztetés után. Hétfőn, az Országos Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén folytatódik a konzultáció. 
A kormány és a munkaadók egyetértenek a konvergenciaprogramban megjelölt fő célokkal, és abban is, hogy a 2009-re kitűzött makrogazdasági számokat az ország érdekében tartani kell - mondta a pénzügyminiszter a munkaadókkal tartott csütörtöki konzultáció után. Veres János közölte: a kormány a munkaadók javaslatai közül többet is beépít a program tervezetébe.  
Határozottságot kértek a kormánytól
- Alapvetően egyetértés alakult ki közöttünk abban, hogy a fő kereteket mindenképpen tartani szükséges, azaz, a 2009-re kitűzött makrocélok (...) az ország érdekében (...) tartandó célok. Ehhez a kormány eltökéltségét és határozottságát kérték a partnerek - fogalmazott Veres János. Hozzátette: "természetesen szándékunknak megfelelően erről biztosítottuk a partnereket".   
A pénzügyminiszter közölte: a kormány az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkaadói oldalának képviselőivel áttekintette a konvergenciaprogram tervezetével kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.  
Elmondta, hogy az elhangzott véleményekről a kormányt a miniszterelnökkel közösen tájékoztatják. Hozzátette, hogy a javaslatokból több beépül majd abba a javaslatba, amelyet a kabinet várhatóan még csütörtökön elfogad, és amelyet a hétfői OÉT-ülés előtt pénteken megküldenek a szociális partnereknek.  
Hétfőn folytatják az egyeztetéseket
A pénzügyminiszter ugyanakkor nem adott tájékoztatást arról, hogy konkrétan melyek azok a munkaadói javaslatok, amelyeket elfogadhatónak ítél. Mint mondta, a csütörtöki megbeszélésen elsősorban a helyzet értékelésével, a gazdaságfejlesztés kérdéseivel, és a vállalkozások szabályozási körülményeit érintő kérdésekkel foglalkoztak.  
Veres János elmondta: hétfőn az Országos Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén tovább folytatják az egyeztetéseket. 
Ugrás vissza Ugrás vissza...