Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A tiszai katasztrófákra emlékeznek a Víz Világnapján

Létrehozva: 2004. február 23.
Módosítás: 2004. február 23.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az idei Víz Világnapon a Tisza közelmúltbeli katasztrófáira emlékezik vissza a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. A tárca szeretné, hogyha minél több település csatlakozna a március 22-ei rendezvényhez, ennek érdekében országos programot és külön honlapot indít útjára.
"A víz fontos. Felelős vagy érte" - ezzel a jelmondattal szeretné felhívni a figyelmet a március 22-ei Víz Világnapra és a megoldásra váró problémákra a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. A tárca a világnap központi eseményeit az idén Szegeden rendezi, a nagy árvíz 125. évfordulójára emlékezve - hangzott el a minisztérium hétfői sajtótájékoztatóján.
A március 21-i "Tiszai Emléksétán" részt vesz Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter és Botka László szegedi polgármester is. A "Virágot a Tiszának" megmozduláson pedig a folyót a közelmúltban sújtó katasztrófákról: a ciánszennyezésről és az árvizekről emlékeznek meg.
Pecsét köti össze a programokat
Az előző évek tapasztalataira építve a zöldtárca útjára indítja az Országos pecsét programot . Ennek célja, hogy összekapcsolja és összehangolja az ország területén megrendezendő valamennyi világnapi eseményt.
A programhoz a Víz Világnap internetes oldalán lehet majd csatlakozni, és innen lehet letölteni azt az elektronikus pecsétet is, amely a rendezvényt beemeli a hivatalos események közé. Ezenkívül minden regisztrált kezdeményezés jogosulttá válik "A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Víz világnapi programjának együttműködő partnere" cím használatára.
Honlap a világnapi tudnivalókról
A Víz Világnapja internetes oldal március 3-tól lesz elérhető. A honlapon az érdeklődők teljes körű tájékoztatást kaphatnak a világnap rendezvényeiről, a pecsétprogram partnereiről, a szegedi központi eseményekről, továbbá kapcsolatba léphetnek a szervezőkkel.
A website hasznos tanácsokkal szolgál a leggyakoribb vízügyi problémákkal és a vízhasználattal kapcsolatos általános kérdésekkel kapcsolatban is.
Ugrás vissza Ugrás vissza...