Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A kormanyablak.hu honlap tervezett karbantartás miatt 2019. 10. 24. 22 órától 2019. 10. 24. 23 óráig nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során!

Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt

 

MORZSÁK

TARTALOM:A hétfői sztrájkban már közel sem sztrájkoltak annyian, mint korábban

Cikk:

MÁV Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
Budapest, 2008. április 7.

Az április 7-i tízórás sztrájk - a számok és tények ismeretében - jelzésértékű: egyre több vonat közlekedett, s egyre kevesebben sztrájkoltak. Jóval többen voltak azok a vasutasok, akik a munkát választották, vagyis azt szerették volna, hogy az utasok érdekében közlekedjenek a vonatok.

A tények és számok alapján: a pályavasút területén 2808 munkára vezényelt dolgozó közül 2713-an megjelentek a munkahelyükön, közülük 45 fő sztrájkolt, 2668 munkatárs dolgozott a nappalos műszakban, így a forgalomirányítók 98 százaléka dolgozott a sztrájk ideje alatt. A MÁV-START Zrt-nél 2012-en voltak jelen, 286 fő sztrájkolt, s 1726 fő dolgozott a VDSzSz sztrájk ideje alatt, vagyis a Személyszállító Zrt-nél a munkatársak 85,7 százaléka vette fel a munkát.

Mindezek figyelembevételével a MÁV úgy értékeli: ez a munkabeszüntetés kifulladt, mert a dolgozók többsége az utas-központú, felelős magatartást követte, s részt vett a vasúti közlekedés szervezésében és lebonyolításában. A VDSzSz sztrájk tízórányi ideje alatt az 1164 vonatból 722 közlekedett, a vonatok 62 százaléka járt. Ez idő alatt 196 tehervonat közlekedett.   

A MÁV Zrt. és a MÁV-START ZRt. köszönetet mond azoknak a vasutasoknak, akik a munkabeszüntetés ideje alatt is helyt álltak, biztosították a biztonságos vonatközlekedést, hozzájárultak ahhoz, hogy az utasok eljussanak úti céljaikhoz. A vasúttársaságok az utasoktól elnézést kérnek a VDSzSz sztrájk miatti kényelmetlenségekért.

Ugrás vissza Ugrás vissza...