Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Kormányszóvivői Iroda közleménye

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2009. június 5.


A Magyar Nemzet mai, „Bajnai helyett vallott a Wallis” című cikke súlyosan torzított, hazug állításokra épül, amelyeknek semmi köze a valósághoz, az egy politikai lejárató kampány része. Bajnai Gordon ez ügyben már jelezte: helyreigazítást kér a laptól. Helyreigazítási kérelmének elutasítása esetén jogi úton vesz elégtételt az őt ért alaptalan és hazug vádakért.  

Valótlan a cikk állítása, miszerint a WEMS után Magyarországon nem történt osztalékadó-fizetés. A valóság ezzel szemben az, hogy a minden szempontból a törvényeknek megfelelően működő vállalkozásból 2002 és 2006 között keletkezett osztalékjövedelemből Bajnai Gordon Magyarországon, a törvényeknek megfelelően, több mint 59 millió forintot fizetett meg osztalékadó formájában a magyar adóhatóság számára.

A Magyar Nemzet állításával szemben a cikkben szereplő WEMS nevű cég tulajdonosi háttere a nyilvános cégadatok alapján bármikor megismerhető volna a Magyar Nemzet újságírói számára is, ha ezekre az adatokra valóban kíváncsiak volnának, azokat csak ki kell kérni a ciprusi cégnyilvántartásból. Valótlan tehát az az állítás, hogy a Wallis csoport érdekeltségébe tartozó cég tulajdonosi háttere nem megismerhető.

A cikk több súlyosan téves és rosszhiszemű állatásainak egyike például, hogy a Wallis Zrt.-t vezető, „uraló” magánszemélyek között lehet a miniszterelnök is. Bajnai Gordon 2000-2005 között töltötte be a Wallis csoport vezérigazgatói posztját.  Ezt követően munkaviszonyát és az ehhez kapcsolódó tulajdonosi és igazgatósági pozíciót kivétel nélkül megszűntette.  

Hamis az az állítás is, miszerint a WEMS nevű cég offshore cég volna, nem az.  Megjegyezzük ugyanakkor, hogy offshore vállalkozás volt az a Delaware-i bejegyzésű vállalkozás, amely 2000 és 2003 tavasza között megtalálható volt a jelenlegi hazugságokat megfogalmazó Magyar Nemzet tulajdonosai között. Ennek tulajdonosi hátterét nem ismerni.

A Magyar Nemzet cikke  és az azt átvevő médiumok közlései súlyosan torzított, hazug állításokra épülnek, amelyeknek semmi köze a valósághoz, az egy politikai lejárató kampány része. Bajnai Gordon helyreigazítási kérelmének elutasítása esetén jogi úton vesz elégtételt az őt ért alaptalan és hazug vádakért, valamennyi a cikket, vagy annak részleteit utánközlő sajtóorgánumtól.

Ugrás vissza Ugrás vissza...
median