Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:30 napos bérlet a MÁV-START-nál

Létrehozva: 2008. április 30.
Módosítás: 2008. május 1.
Forrás: MÁV-START Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
2008. április 30.

A BKV Zrt. ma kiadott sajtóközleményében tévesen jelent meg a vasúton igénybevehető 30 napos bérlet megjelenési ideje és a bérlet kiadója, a rugalmas bérlettípust a MÁV-START Zrt. 2008. február 1-jétől vezette be.

Az első hónap kedvező fogadtatása alapján március 1-jétől a 30 napos bérlet hatósági árassá vált, így lehetőség nyílt a munkáltatói költségtérítésre is, illetve bevezetésre került a diákoknak szóló 30 napos bérlet is. A bérlet a jelenlegi, naptári érvényességű havijegyek árának megfelelő árban kapható a MÁV-START Zrt. valamennyi pénztárában. A 30 napos bérlet elővételben is váltható, a vásárláskor az érvényesség első napját szükséges megadni, melyet a pénztáros rögzít, ezt követően a bérlet érvényessége az első érvényességi napot követő 29. nap 24.00 órájáig tart. Az új bérletfajtának előnye a rugalmasság, mellyel a hó eleji, pénztári sorbaállások is csökkenthetőek, illetve lehetőségünk nyílik utasaink szélesebb körű kiszolgálására. A márciusi hónapban már több mint 5000-en választották a 30 napos bérletet.

30 napos bérlettel a bliccelés ellen

Az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók magas száma milliárdos nagyságrendű bevétel kiesést okoz évente a személyszállító vasúttársaságnak. A bliccelés visszaszorítása érdekében a tavalyi évben átfogó program indult, melynek egyik elemeként 30 napos bérlettel csökkenthető a kiszabott büntetések mértéke. Április 1-jétől- május 5-ig a büntetés megállapítását követő második nap 24:00 óráig egy saját részre szóló érvényes 30 napos bérlet váltása esetén, a büntetési papír és a bérlet bármely pénztárban történő 15 napon belüli felmutatását követően, 1000 Ft-ra mérsékelhető a büntetés összege.

Ugrás vissza Ugrás vissza...