Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Belügyminisztérium közleménye a szakszervezetekkel való egyeztetésről

Cikk:

Belügyminisztérium
Sajtóosztály
Budapest, 2011. április 5.


A Belügyminisztérium vezetése felkérte korábban a szakszervezeteket, hogy a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fóruma (RÉF) tanácskozására tegyenek előre mutató javaslatokat a rendvédelmi állományok életpályamodelljének kialakításához. A Belügyminisztérium ugyanis ezen ötleteket, javaslatokat is szerette volna felhasználni a Széll Kálmán Bizottságban végzett munkája során. A szakszervezetek azonban – korábbi ígéreteik ellenére – javaslatok nélkül érkeztek a ma délelőtti RÉF-ülésre, valamint a tanácskozás során sem álltak elő javaslattal.

A rendőröket, tűzoltókat, börtönőröket képviselő érdekvédelemi szervezetek munkája nélkül a belügyi tárca hátrányosabb helyzetből tudna csak fellépni és eredményt elérni a Széll Kálmán Bizottságban. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter ezért a teljes személyi állomány javaslatainak összegyűjtésére adott utasítást az ülésen jelen lévő országos parancsnokoknak, amelyet gyorsítottan, még a héten végre kell hajtani. A feladat részletes meghatározására szervezetenként országos vezetői értekezletekre kerül sor holnap délelőtt.

A belügyminiszter a RÉF mai ülésén ismét felkérte a rendvédelmi szakszervezeteket, hogy még a hét folyamán fogalmazzák meg konkrét és előrevivő javaslataikat annak érdekében, hogy sikerüljön közösen kialakítani egy olyan rendvédelmi életpályamodellt, amely figyelembe veszi a hivatásos pálya specialitásait, az állomány érdekeit és a kormány részéről is támogatásra számíthat.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...