Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Kovács Kálmán és Demszky Gábor együttműködési megállapodást írt alá a digitális Budapestért

Létrehozva: 2005. június 13.
Módosítás: 2005. június 13.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Demszky Gábor főpolgármester a versenyképes nagyvárosi tér erősítését, valamint a régió gazdaságfejlesztési elképzeléseit támogató együttműködési megállapodást írt alá 2005. június 13-án, hétfőn Budapesten. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a főváros az információs társadalom kiépítésében, többek között az elektronikus szolgáltatások, az e-közigazgatás, az e-demokrácia és az elektronikus információk szabadságával kapcsolatos területeken kívánnak együttműködni.

Kovács Kálmán és Demszky Gábor egyetértettek abban, hogy Magyarország versenyképességének és jövőjének kulcsa az információs társadalom kiépítése, az élet valamennyi területét átható modernizáció. Modern Magyarország nem képzelhető el sem modern régiók, sem modern Budapest nélkül, ezért a felek közös célkitűzése az infokommunikációs eszközök használatának és az elektronikus szolgáltatások mind szélesebb körű elterjesztése hazánk fővárosában. Az infokommunikációs fejlődés jelentős kulcsa a Budapesten élők és dolgozók életminőségének, munkakörülményeik javulásának, az önkormányzati és államigazgatási rendszerek együttműködésének. Egy modern és sikeres főváros az egész ország fejlődésének motorja lehet.

Az IHM és a főváros megállapodtak többek között abban, hogy az információs társadalom kiépítésével, azon belül az elektronikus szolgáltatások, az e-közigazgatással, az e-demokráciával, az elektronikus információk szabadságával kapcsolatosan együtt kívánnak működni.

A megállapodásban foglalt célok elérése érdekében továbbá együttműködési konzultációs bizottságot is felállítanak konkrét projektek tervezésére, egyeztetésére és az elért eredmények nyomon követésére.

Az együttműködés területei:

1. Stratégiafejlesztési együttműködés: NFT2 - Modernizációs Program 2007-2013

2. Egységes digitális városüzemeltetés: Elektronikus információszabadság

eKözigazgatás

Fővárosi térinformatikai fejlesztés

3. eMagyarország pontok

4. Wireless Budapest - eMagyarország terek

5. Fővárosi Infopolitikai Testület létrehozása

Budapest, 2004. június 13.
Sashegyi Zsuzsanna sajtófőnök

Ugrás vissza Ugrás vissza...