Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálhoz és az Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan 2017.07.24-én (hétfő) 22:00 órától 2017.07.25-én (kedd) 02:00 óráig infrastruktúra karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:A kormány előleget biztosít a vállalkozásoknak és az önkormányzatoknak

Cikk:

A kormány legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az európai uniós források kifizetésének felgyorsítása érdekében két új előfinanszírozási rendszert biztosít a vállalkozások és az önkormányzatok részére.

A vállalkozások számára 30 százalékos előleget nyújt, a nyertes beruházások előfinanszírozása érdekében.

Ezen túlmenően a kormány 50 milliárd forintos alapot hoz létre az uniós forrásokra pályázó önkormányzatoknak, amely az önkormányzatoknak garantálja a szükséges önerőt.

Az intézkedések célja, hogy felgyorsuljon és hatékonyabbá váljon az uniós források lehívása és felhasználása. Ennek köszönhetően Magyarország az uniós tagországok között a legjobbak közé kerül a források lehívása tekintetében.

Ezen döntések elősegítik a gazdasági növekedést, amely ösztönzőleg hat a foglalkoztatásra, erősíti a meglévő és új munkahelyeket, így tovább folytatódik a foglalkoztatás bővülése, amely a kormányváltás óta már 80.000 új munkahelyet eredményezett.

Ugrás vissza Ugrás vissza...