Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Balog Zoltán kulturális együttműködési megállapodást írt alá az orosz kulturális miniszterrel

Cikk:

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Rosztyiszlavovics Megyinszkij, az Oroszországi Föderáció Kulturális Minisztériumának tárcavezetője ma Moszkvában kulturális együttműködési programot írtak alá. A 2013-tól 2015-ig szóló munkaterv többek között tartalmazza, hogy 2014 őszén Magyarországon orosz kulturális évadot, míg 2015 őszén Oroszországban magyar kulturális évadot rendeznek.

A kétoldalú kulturális munkaterv az elkövetkezendő két évben erősíti Magyarország és az Oroszországi Föderáció közötti kapcsolatokat, elmélyíti és kiszélesíti a két ország kulturális együttműködéseit. A ma aláírt megállapodás szerint a felek fejlesztik az együttműködést a zene-, színház-, tánc- és képzőművészet, irodalom és könyvszakma, illetve az audiovizuális művészet terén, a könyvtárak és múzeumok közötti kapcsolatok, a kulturális örökségvédelem, az iparművészet, népművészet, valamint a kultúra és művészet egyéb területein. Támogatja továbbá a kulturális és művészeti szakembercserét, és számos, a következő két évben megvalósuló orosz-magyar kulturális esemény megszületését.

Balog Zoltán miniszter a magyar delegáció vezetőjeként 2013. április 15-én és 16-án részt vesz az Európa Tanács 10. Kulturális Miniszteri Konferenciáján, valamint bilaterális tárgyalásokat folytat orosz partnereivel Moszkvában. Így a tárcavezető tárgyalt már Kirill Pátriárkával, az Orosz Pravoszláv Egyház vezetőjével,a holnapi nap folyamán pedig kétoldalú megbeszélést folytat Dmitrij Viktorovics Livanovval, az orosz oktatási miniszterrel is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...