Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Enyedi Ildikó rövidfilmje Locarnóban

Létrehozva: 2008. július 16.
Módosítás: 2008. július 16.
Forrás: Magyar Filmunió

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar Filmunió
2008. július 16.

Enyedi Ildikó ELSŐ SZERELEM címmel készített rövidfilmjét meghívta az augusztus 6-án kezdődő locarnói filmfesztivál.

Nyilvánosságra hozta programját az augusztusi locarnói filmfesztivál, mely a nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített fesztiválok egyike, Berlin után, Cannes és Velence között.

Enyedi Ildikó legújabb rendezését, az  Első szerelem címmel készített húszperces rövidfilmet a fesztivál szervezői meghívták a „Here and Elsewhere" (Itt és Máshol) elnevezésű válogatásba. „A szerelem vak. Igen, lehet, hogy a köznapi értelemben az. Ilyenkor eltűnik a háttér, a szociális környezet, a szülők elvárásai, a barátok ítélete... Ha úgy vesszük, a szerelmes ember tehát a legjózanabb realista." - áll a film szinopszisában. Az  Első szerelem az Inforg Stúdióban készült. A Muhi András vezette Inforg Stúdió egy másik alkotással is részt vesz a 61. locarnói filmfesztiválon: Jan Cvitkovic (Sírugrók) szlovén filmrendező I Know című rövidfilmje, melyet szintén Locarnóban láthat először a közönség a Piazza Grande-n, ugyanis az Inforg Stúdió koprodukciójában készült.

A rangos locarnói filmfesztivál három zsűrijébe érkeznek magyar tagok idén. Tóth Orsi a rövidfilmverseny ítészei között foglal majd helyet. Ez alkalomból újra műsorra tűzik Mundruczó Kornél Tóth Orsi főszereplésével készült Szép napok című filmjét, melyet Ezüst Leopárddal jutalmaztak Locarnóban 2002-ben. Fliegauf Benedek a „Filmmakers of the Present"  (Napjaink Filmművészei) program zsűrijébe kapott meghívást. Tavaly ő vehette át e szekció fődíját Tejút című filmjéért, idén a Dealer-t tűzik műsorra. A Nemzetközi Filmklub Szövetség zsűrijében Bárdos Csaba, a szervezet magyarországi szekciójának elnökségi tagja vesz részt Locarnóban.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...