Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Pacskovszky a legjobb rendező Wiesbadenben

Létrehozva: 2010. április 28.
Módosítás: 2010. április 28.
Forrás: Magyar Filmunió

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar Mozgókép Közalapítvány
Magyar Filmunió
2010. április 28.


A VÁGYAKOZÁS NAPJAI című filmjéért Pacskovszky Józsefet a Legjobb rendező díjával jutalmazta a jubiláló wiesbadeni filmfesztivál.

Magyar sikerrel zárult tegnap este a 10. születésnapját ünneplő a GoEast! filmfesztivál Wiesbadenben.

A közép-kelet-európai filmek rangos németországi ünnepén a nemzetközi zsűri Pacskovszky Józsefet méltatta a Legjobb rendező díjával A vágyakozás napjai című filmért. Az elismerést Pacskovszky József személyesen vette át a kedd esti díjkiosztón. A zsűrit a rohamosan változó társadalmi elvárások és az egyén között feszülő ellentét filmbeli ábrázolása győzte meg.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával francia koprodukcióban készült 104 perces fekete-fehér játékfilm egy középkorú házaspárról szól, akik egy lehetőséget kapnak a sorstól, hogy a balesetben elveszített lányuk helyébe befogadjanak egy ismeretlent, akit házvezetőként alkalmaznak. Anna, a néma lány jelenléte a házban – úgy tűnik – mindent megváltoztat... A történetet a néma lány szemszögéből látjuk.

A főbb szerepekben Catherine Wilkening francia színésznő, Schefcsik Orsolya, László Zsolt  és Orosz Ákos látható. A vágyakozás napjai című filmet a Film-Art gyártotta producere Hábermann Jenő volt. Pacskovszky József legutóbbi filmjének világpremierje a kairói filmfesztiválon volt ősszel, majd a 41. Magyar Filmszemlén a Legjobb forgatókönyv és a Legjobb hang díját is elnyerte.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...