Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hajdu Szabolcs filmje Párizsban

Cikk:

Magyar Mozgókép Közalapítvány
Magyar Filmunió
2010. szeptember 1.


A BIBLIOTHEQUE PASCAL franciaországi premierjének Párizs mozgókép fellegvára, a Forum des images ad otthont a hétvégén. Hajdu Szabolcs legutóbbi játékfilmjét hamarosan Helsinkiben és Rióban is vetítik.

A Magyar Filmszemle fődíja után, a sikeres berlini, Los Angeles-i és melbourni premiereket követően a hétvégén Franciaországban is bemutatkozik Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című játékfilmje.

Párizs mozgókép fellegvárában, a Forum des images-ban pénteken kezdődik a L’Étrange filmfesztivál, mely kiemelkedő filmalkotások franciaországi premierjét tartogatja. Hajdu Szabolcs filmjét vasárnap este tűzi műsorra a francia főváros nagy presztízsű filmfóruma. A Bibliothéque Pascal 20 vetélytárssal együtt versenyez a Canal Plus díjáért, a nyertes játékfilmet a jelentős tévécsatorna felveszi programjába.

Hajdu Szabolcs filmje egy fiatal lány, Mona Papru utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a története. A főszerepben Török-Illyés Orsolya látható. A Magyar Mozgókép Közalapítvány által támogatott Bibliothéque Pascal című film magyar-német koprodukcióban, a Katapult Film és a Filmpartners stúdiók gyártásában készült.

A Bibliothéque Pascal hamarosan Finnországban és Brazíliában is látható lesz, hiszen mindkét ország vezető filmes eseménye meghívta 2010-es válogatásába. Helsinkiben a szeptember 16-án kezdődő Love&Anarchy filmfesztiválon, majd a hónap végén Dél-Amerika egyik legnagyobb nemzetközi szemléjén, a Rio de Janeiro-i mustrán vetítik.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...