Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:10. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál (2010. november 18-28.)

Cikk:

Magyar Filmunió
2010. november 16.
 
November 18-án este Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmje nyitja meg a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált a Laemmle filmszínházban.
 
Idén tízedik alkalommal látható válogatás a kurrens hazai filmtermésből. November 18-28. között a fesztivál főszervezője, a Bunyik Entertainment 8 játékfilmet, 3 dokumentumfilmet és 3 rövidfilmet tűz műsorra a Raleigh moziban és a Los Angeles-i Magyar Házban.
 
A nyitófilm Hajdu Szabolcs többszörös díjnyertes Bibliothéque Pascal című rendezése, mely Magyarország hivatalos Oscar-nevezése a legjobb idegennyelvű film kategóriájában. Az ünnepélyes nyitóelőadáson részt vesz a rendező és Török-Illyés Orsolya, a film főszereplője.
 
Látható lesz a közelmúlt hazai közönségsikere, Orosz Dénes Poligamy című játékfilm rendezői bemutatkozása, valamint Vágvölgyi B. András első filmje, a Kolorádó Kid.
Makk Károly Így ahogy vagytok-ját, a legutóbbi Filmszemle rendezői díjas Köntörfalak című Dyga Zsombor-filmet, Mészáros Márta Utolsó jelentés Annáról című rendezését és Groó Diána Vespa című roadmovie-ját is vetítik a válogatásban.
 
Pigniczky Réka Inkubátor, Tóth Péter Pál Muzsikás történet és a Babos Tamás, Csillag Manó, Kálomista Gábor, Kivés György és Vecsernyés János által jegyzett Szíven szúrt ország című dokumentumfilmeket tűzik műsorra. A rövidfilm válogatásban Pápai Pici Vallomás, Esztergályos Krisztina Variációk és Schwechtje Mihály Ünnep című munkái lesznek láthatóak.
 
A fesztivál keretében a legjobb film díját és a Michael Curtiz-ről elnevezett közönségdíjat is átadják. A Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjjal méltatja Andy Vajna filmproducer munkásságát.
 
Bővebb információ és részletes program: http://www.hungarianfilmfestivalla.com

Ugrás vissza Ugrás vissza...