Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálhoz és az Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan 2017.07.24-én (hétfő) 22:00 órától 2017.07.25-én (kedd) 02:00 óráig infrastruktúra karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Tiszta lappal indulnak tovább a producerek

Cikk:

Befejező szakaszához érkezett az MMKA tartozásállományának konszolidációja. A Magyar Közlöny 2012. évi 32. kiadványában megjelent kormányhatározat értelmében a normatív támogatási igények kivételes, egyszeri elismerésével a visszatérítendő támogatások, azaz a producerek tartozásainak ügye rendeződhet.

Az intézkedés közel százötven filmelőállítót - többségében ismert filmgyártó céget - és egyéb mozgóképszakmai szervezetet érint. A visszatérítendő támogatások - melyeket az MMKA részlegesen, vagy egyáltalán nem érvényesített a támogatottakkal szemben - összességében közel 1.6 milliárd forintot tesznek ki.

A 2010. december 31-ig teljesített, igazolt és a Közalapítványhoz benyújtott normatív (ám készpénzre nem váltható) támogatási igények és a visszatérítendő támogatásból származó tartozások rendezésével a Magyar Nemzeti Filmalap jelentős terhet vesz le a filmszakmai szereplők válláról.

Ugrás vissza Ugrás vissza...