Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tájékoztatás az inNOVA Portal rendszeren tervezett karbantartásáról

Az inNOVA Portál rendszeren tervezett karbantartás miatt 2019.10.21. 07:00-09:00 között az on-line űrlapkitöltés és benyújtás szolgáltatás nem elérhető.
Az ÁNYK űrlapok elérhetőségét a karbantartás ideje alatt is biztosítjuk.

MORZSÁK

TARTALOM:Magyarország üdvözli az iraki kormány megalakulását

Létrehozva: 2006. május 22.
Módosítás: 2006. május 22.
Forrás: Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Külügyminisztérium
Szóvivői és Közkapcsolati Főosztály
Budapest, 2006. május 22.

Magyarország üdvözli az iraki kormány megalakulását, s kiemelt jelentőséget tulajdonít az eseménynek, amely az ENSZ BT 1546. számú határozatában kijelölt békés és demokratikus politikai folyamat kiteljesedését jelenti. A kormány megalakítása történelmi mérföldkő Irak stabilizálása, az ország belső békéje és biztonsága megteremtésének szempontjából. Meggyőződésünk, hogy az immár teljes demokratikus legitimációt nyert vezető testület sikeresen hajtja végre az ország politikai és gazdasági újjáépítését és a nemzeti egység megteremtését. Ezzel Irak pozitív példaként szolgál majd a régió más államai számára is, erősítve a térség egészének biztonságát.  
A magyar kormány továbbra is elszánt az iraki stabilizáció támogatására, és kész együttműködni a demokratikusan megválasztott új iraki kormánnyal, s megosztani vele a demokrácia és a piacgazdaság megteremtésének magyarországi tapasztalatait.
Ugrás vissza Ugrás vissza...