Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A közrend erősítését szolgáló programokat indít az IRM

Létrehozva: 2008. október 2.
Módosítás: 2008. október 2.
Forrás: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Osztály
Budapest, 2008. október 2.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy 2009-ben a minisztérium irányítása alá tartozó valamennyi szervezet számára biztosítottak az alapfeladatok ellátásához szükséges források, sőt a jövő évi költségvetési keretből lehetőség lesz új programok elindítására és fejlesztésre is. Ezzel együtt Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a jövőben is megköveteli valamennyi irányítása alá tartozó szervezet esetében az ésszerű, fegyelmezett gazdálkodást, a források felelős felhasználást.

A rendőrségen befejeződött a több mint 4 milliárd forintos fejlesztési program a schengeni csatlakozással összefüggésben, és a szervezet jövőre is tovább folytatja gépjárműparkjának és informatikai alap-infrastruktúrájának korszerűsítését.

A már folyamatban lévő fejlesztések mellett több új a közrend erősítését szolgáló programokat is indít a tárca. Például:
-    A Budapesten szolgálatot teljesítő tiszthelyettesek számára lakhatási támogatást biztosít azért, hogy a BRFK évek óta fennálló létszámhiányát mielőbb pótolni lehessen.
-    Fontos feladat a kistelepülések biztonsági helyzetének javítása. Ennek érdekében bővül a körzeti megbízotti hálózat, megerősödik a csapaterőbe szervezett rendőri állomány.
-    A rendőrség szerződéses munkavállalókat is alkalmazni fog, az ilyen munkaviszonyt létesítők elláthatnak olyan feladatokat, melyeknél a rendőr szakközépiskolai végzettség nélkülözhető, de emellett a rendőrré váláshoz szükséges iskolai végzettség (érettségi bizonyítvány) megszerzésére is lehetőség lesz.

Valamennyi új program elindításához szükséges pénzügyi fedezet rendelkezésre áll: a feszes gazdálkodásnak köszönhetően részben, a 2008-as, részben pedig a tárca 2009-es költségvetésében.

A rendőrség mellett a tárca jövőre is jelentős forrásokat koncentrál a büntetés-végrehajtás működési feltételeinek, illetve a fogva tartottak elhelyezési körülményeinek javítására. A rendőrség és a büntetés-végrehajtás részére 2009-ben a hazai források mellett fejlesztésre, beruházásra, szervezet-korszerűsítésre jelentős Európai Uniós támogatások is rendelkezésre állnak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...