Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Több mint háromezren mondták el véleményüket a Jó Állam Fórumon

Cikk:

2012. március 31-én éjfélig tehették meg az állampolgárok javaslataikat és felvetéseiket a Jó Állam Fórumon, harminc, mindenkit foglalkoztató témában, mint például a család- és ifjúságpolitika, az egészségügy, az élelmiszerügy, a foglalkoztatás, a közigazgatás, a rendvédelem, a sport, a környezetvédelem, a helyi önkormányzatok, a klímapolitika, az építésügyek és a társadalmi felzárkózás.

A Kormány 2012. január 30-án indította el a Jó Állam Fórumot, ahol közel két hónapon keresztül várták az állampolgárok javaslatait és felvetéseit az állam működésével kapcsolatban. A fórum (www.joallam.kormany.hu) egy olyan konzultációnak tekinthető, melynek során a közigazgatás működését érintően, az állampolgárok javaslatait és felvetéseit várták.  A közigazgatás újjászervezéséhez és szemléletváltásához is kapcsolódó kezdeményezés több hasonló nemzetközi példa –például: az angol “Spending Challenge” nevű kezdeményezés - alapján indult el.

A külföldi jó gyakorlatokat alapul véve tehát a cél az volt, hogy az állampolgárok - anonim módon, illetve e-mail címük megadásával - megoszthassák tapasztalataikat és véleményüket az állam működésének javítása érdekében. A honlap lehetőséget  biztosított arra is, hogy természetesen moderált keretek között, a fórumozók egymás véleményére is reagáljanak. Az így beérkezett észrevételeket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatóinak és hallgatóinak segítségével dolgozzák fel  és továbbítják az illetékes tárcákhoz.

A beérkezett felvetéseket  figyelembe veszik a kormány közigazgatás-fejlesztési programjának, a Magyary Programnak a 2012-es kiadásában, továbbá az e-mail címüket megadó fórumozók az adott témakörre vonatkozó, értékelő összeállítást kapnak majd   2012. június közepéig.

Ugrás vissza Ugrás vissza...
median