Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Határidőre elkészült a helyközi közösségi közlekedés menetrendi koncepciója

Cikk:

Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
Budapest, 2009. augusztus 24.


A Kormány nemrégiben elfogadott határozatának megfelelően 2009. augusztus 24-ig elkészült a távolsági és Budapest elővárosi közlekedés, valamint a regionális integrált közlekedés 2009/2010. évi menetrendjének koncepciója.

A koncepció a következő évi vasúti és autóbuszos menetrendek kialakításának alapelveit tartalmazza. A Kormány támogató egyetértését követően kezdődhet meg a menetrendek részletes kidolgozása. Az országos és regionális menetrendet október végén rendelheti meg a szakminiszter a szolgáltatóktól.
 
A sajtóhírekkel szemben az elkészült menetrendi koncepció nem tér ki egyes vasútvonalakra, viszonylatokra. A tervezet azokat a szakmai, gazdaságossági és hatékonysági megfontolásokat rögzíti, amelyek mentén javulhat a közösségi közlekedésre fordított költségvetési források felhasználása, bővülhet a szolgáltatók közötti együttműködés, nőhet a szolgáltatási színvonal és erősödhet az ágazat versenyképessége az egyéni közlekedéssel szemben.

A minisztérium arra kéri a szakmai szervezeteket és a szakújságírókat, hogy egyetlen, forrás megnevezése nélkül közölt, bizonytalan eredetű táblázat alapján ne vonjanak le megalapozatlan és elhamarkodott következtetéseket, ne vegyenek részt felesleges és indokolatlan pánikkeltésben. A helyközi közösségi közlekedés biztosítása eddig is állami feladat volt, és az átalakításokat követően is az marad.

Ugrás vissza Ugrás vissza...