Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A SZÜF portálon a csak Cégkapuról küldhető űrlapok beküldésében fennakadások tapasztalhatók.

A hiba elhárítását a szolgáltatás üzemeltetői megkezdték.

Szíves türelmét és megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Sajtóközlemény a magyar–amerikai diplomáciai kapcsolatok évfordulója alkalmából rendezett konferenciáról

Cikk:

Sztáray Péter politikai igazgató beszédet mondott a magyar–amerikai diplomáciai kapcsolatok felvételének 90. évfordulója alkalmából 2012. május 10-én a Közép-Európai Egyetemen (CEU) rendezett diplomáciatörténeti konferencián.

A politikai igazgató a kapcsolatok korai időszakáról tartott felszólalásában megemlékezett Széchenyi László gróf, az első washingtoni magyar követ életútjáról és diplomáciai tevékenységéről. Sztáray Péter üdvözölte Széchenyi László grófnak az előadóteremben helyet foglaló, az első washingtoni magyar rezidencián 1923-ban született leányát, valamint az első magyar követ három jelen lévő unokáját.

A magyar külügyminisztérium és a budapesti amerikai nagykövetség társzervezésében, a CEU közreműködésével lebonyolított rendezvény négy kronologikus panelben tekintette át diplomáciai kapcsolataink történetét a kapcsolatok felvételét követő első évtizedekről a második világháborún és a hidegháborún át napjainkig. Az előadók között jelen voltak a korszakkal foglalkozó történészek, diplomaták és a kapcsolatok formálásában szerepet vállalt kiemelkedő személyiségek.

Ugrás vissza Ugrás vissza...