Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálhoz és az Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan 2017.07.24-én (hétfő) 22:00 órától 2017.07.25-én (kedd) 02:00 óráig infrastruktúra karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Tájékoztatás a SARPI Dorog Környezetvédelmi Kft.-ben, 2009. június 10-én történt robbanás környezetvédelmi vonatkozásáról

Cikk:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Sajtóiroda
2009. június 11.


2009. június 10-én 9 óra 15 perckor robbanás történt az égetőmű, darált veszélyes hulladékot gyűjtő 4-es számú hulladéktároló bunkerében. Ezt követően tűz keletkezett, amit az üzem saját védelmi technikájával gőzporlasztással, habágyúval, vízsugárral, nitrogén áram alkalmazásával 15 perc alatt eloltottak.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség a robbanást követően helyszíni hatósági ellenőrzést tartott, a Kft-nél. Megállapították, hogy a robbanás és a tűzeset kapcsán a bunkerek környezetében a szabadtéren a robbanás illetve a tűzeset nyomai (pernye, korom, szaghatás, kiömlött, illetve szétszóródott veszélyes hulladékok) nem tapasztalhatók. A kérdéses hulladéktároló bunkerben uretán maradékok, pasztaszerű festék iszapok voltak találhatóak. Kén, klór, nehézfém, komponensek, nehézfém valamint oldószer maradékok mutathatók ki.

A robbanás illetve a tűzeset az égető működését nem érintette, az ellenőrzés ideje alatt is üzemszerű működés folyt.

A Sarpi Dorog Kft. által mért levegő-emissziós határértékek a kritikus időszakban sem voltak határérték felett.  Az ellenőrzés során megállapították, hogy az égetőművet körülvevő csapadékvíz elvezetését szolgáló övárkok és a Kenyérmezei patakba torkolló csatorna teljesen szárazak, elfolyás nyomai nem tapasztalhatók A felhasznált és a csarnokban összegyűlt tűzoltóvíz laboratóriumi vizsgálat után a szennyvíztisztító műbe illetve égetésre kerül.

A Környezetvédelmi Felügyelőség a térségben két levegő-minőséget mérő imissziós mérőállomást üzemeltet Dorog és Esztergom térségében. A mérési eredményekből megállapítható, hogy a térségben a levegő minősége a szokásosnak megfelelően alakult, egyetlen komponens esetén sem történt határérték túllépés.

Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség
Gerencsér Tivadar
igazgató
Győr, 2009. június 11.

Ugrás vissza Ugrás vissza...