Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálhoz és az Ügyfélkapuhoz kapcsolódóan 2017.07.24-én (hétfő) 22:00 órától 2017.07.25-én (kedd) 02:00 óráig infrastruktúra karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Szíves megértését és türelmét köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Magyar-lett megállapodás közös vízumkezelésről Moldáviában

Létrehozva: 2007. április 2.
Módosítás: 2007. április 2.
Forrás: Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Külügyminisztérium
Szóvivői Iroda
Budapest, 2007. április 2.

2007. április 12-én kezdi meg tevékenységét Kisinyovban, Moldávia fővárosában a magyar nagykövetség által működtetett Közös Vízumkérelem Átvevő Központ. A Központ azért jön létre, hogy segítse a moldáv állampolgárok vízumhoz jutását olyan európai uniós tagállamokba történő utazásuk esetén, amelyeknek nincs diplomáciai vagy konzuli képviseletük a Moldovai Köztársaságban. A Központ a vízumkérelmek átvételét Magyarország és az érdekelt európai uniós partner államok kétoldalú megállapodásai alapján végzi majd. Az első ilyen megállapodást Magyarország Ausztriával írta alá 2007. március 6-án. Másodikként Lettországgal került sor a megállapodás aláírására: Göncz Kinga és Artis Pabriks 2007. március 31-én Brémában, az EU külügyminiszterei informális találkozója idején írta alá a kormányközi egyezményt. Szlovéniával várhatóan 2007. április 4-én köti meg Magyarország a megállapodást. Tárgyalások folynak még Dánia és Észtország csatlakozásáról, s érdeklődést mutat az együttműködés iránt Luxemburg is.

A Központ felállítását a kezdetektől támogatásáról biztosította az Európai Unió Bizottsága, s a Moldovai Köztársaság is nagyra értékeli a magyar kezdeményezést.

Ugrás vissza Ugrás vissza...