Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Hétfőtől a Keleti pályaudvaron is lesznek peronkapuk

Létrehozva: 2008. február 29.
Módosítás: 2008. február 29.
Forrás: MÁV-START Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:


MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
2008. február 29.

A MÁV-START Zrt. feladata, hogy megteremtse utasai számára fejlesztéseivel és szolgáltatásai bővítésével a kényelmes és komfortos utazás feltételeit és lehetőségét. A már megvalósított járműfejlesztések, a bővülő szolgáltatások köre, az új szabadidős programok kínálata nemzetközi és belföldi útirányokba, hozzájárulnak ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást tudjanak igénybe venni az utasok. A szolgáltatási színvonal emelése mellett, fontos feladat az érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazók számának a csökkentése, hiszen évente milliárdos nagyságrendű károkat okoznak a nem fizető utasok. Az így beszedett bevételek, újabb forrást biztosítanak ahhoz, hogy a személyszállító vasúttársaság növelni tudja szolgáltatásainak színvonalát.
 
A jogos bevételek beszedése érdekében a MÁV-START Zrt. a tavalyi évben több elemből álló kampányt indított el. Szigorított ellenőrzésekkel találkozhattak az utasok a vonatokon, illetve a pályaudvarokon a peronoknál is be kellett mutatni az érvényes jegyeket vagy bérleteket. A szigorúbb ellenőrzésekről a MÁV-START Zrt. megkérdezte utasai véleményét is, a kutatás eredménye megmutatta, hogy az utasok 66%-a érzékelte a szigorúbb ellenőrzéseket, és 64%-a egyetértett azok módszerével. A vizsgált ellenőrzési alternatívák között a működő peronkapuk is helyet kaptak, mint a jegy nélkül utazók magas számának visszaszorítása érdekében indított kampány egyik fő elemei.

2006. augusztus 24-e óta a Nyugati pályaudvarnál kísérleti jelleggel felállított peronkapuk az elmúlt időszakban bizonyították eredményességüket. A tavalyi évben a Déli pályaudvar is bekapcsolódott a rendszerbe, 2008. március harmadikától a Keleti pályaudvar utasforgalmi területein is találkozhatnak az utasok a peronkapukkal. Kiépítésüknél a MÁV-START Zrt. különös figyelmet fordított arra, hogy a kapuk végleges formája megőrizze, és korhűen tükrözze a Keleti pályaudvar hajdani kapuinak stílusát, valamint hogy szükség esetén a mentők, tűzoltók szabadon tudjanak közlekedni a területen. A pályaudvaron, hét helyen került kialakításra ellenőrzési pont, a jegyvizsgálatot a felszálló és a leszálló utasok esetében is elvégzik a szakemberek, akik figyelik a menetjegy vagy bérlet érvényességét. Abban az esetben, ha az utazni kívánó nem rendelkezik érvényes menetjeggyel vagy bérlettel, felszállásnál a jegyvizsgálók a pénztárakhoz vagy jegykiadó automatákhoz irányítják az utast, a pályaudvarra érkezők esetében leszállás után az üzletszabályzat alapján előírt pótdíj megfizetése és a menetjegy megváltása után haladhatnak tovább az utasok.

Március 3-ától indul a rendszer bevezetése, az első héten szóbeli figyelmeztetést kapnak az érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazók, utána azonban szükség esetén az Üzletszabályzatban foglaltak alkalmazása lép életbe a Keleti pályaudvar peronkapuinál.

Ugrás vissza Ugrás vissza...