Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Folytatja a bliccelés elleni harcot a MÁV-START

Létrehozva: 2008. április 1.
Módosítás: 2008. április 1.
Forrás: MÁV-START Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság
2008. április 1.

A MÁV-START Zrt. folytatja a bliccelés elleni harcát az érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazók arányának visszaszorítása érdekében. Az ellenőrzésekkel az éves szinten milliárdos nagyságrendű károkat kívánja csökkenteni a MÁV-START Zrt., és az így keletkezett többletbevételt a szolgáltatási színvonal emelésére kívánja fordítani a személyszállító vasúttársaság.

A 2007-ben elindított program elemei a peronkapuknál tartott jegyvizsgálatok, és a vonatokon történő fokozottabb ellenőrzések. A személyszállító vasúttársaság az ellenőrzések mellett, újabb terméket is kínál az eddig érvényes bérlet nélkül utazók számára. A 30 napos bérlet februári bevezetése, az előzetes felmérések eredményeit követve igazodik az utasok igényeihez. Az új termék rugalmas felhasználhatóságot kínál, a hónap bármely napjától igénybevehető, márciustól már a diákok is megvásárolhatják, illetve a munkáltatók által történő elszámolás is lehetővé vált.

2008. április 3-án 15.30-tól Nacsa Olivér, Harsányi Levente, és Ganxsta Zoli is felméri, hogy a Keleti pályaudvaron az utazók milyen gyakran mutatják fel a 30 napos bérleteket. Képzett szakemberek segítségével fogják ellenőrizni az érvényes menetjegyeket és bérleteket, és regisztrálják, illetve apró ajándékkal jutalmazzák a 30 napos bérlettel utazókat.

Április 1-jétől- május 5-ig 30 napos bérlet megváltásával a kiszabott büntetések mértéke is csökkenthető. A fent említett időszakban a büntetés megállapítását követő második nap 24:00 óráig egy saját részre szóló érvényes 30 napos bérlet váltása esetén, a büntetési papír és a bérlet bármely pénztárban történő 15 napon belüli felmutatását követően, 1000 Ft-ra mérséklődik a büntetés összege.

Április hónapban a peronkapukkal ellátott pályaudvarokon az általános menetjegy és bérlet ellenőrzések mellett, tételes ellenőrzésre is számíthatnak az utasok. A Nyugati, Déli és Keleti pályaudvarokon az érvényes menetjegy és bérletek mellé igénybevett kedvezményekre jogosító dokumentumokat is vizsgálják majd az ellenőrzést végző munkatársak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...